Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jestem posiadaczem bmw e90 LCI z 2011 roku. 2.0 diesel 184 km, manual.

Zaczyna brakować mi troszkę mocy i myślę o modyfikacji silnika tak, żeby wyszło ok 300 koni, ale niestety nie wiem jak się do tego zabrać tak żeby nie zniszczyć motoru.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego zacząć? Wymiana wtrysków, intercoolera, chip ?

Pozdrawiam ;)

Opublikowano (edytowane)

Ten silnik jedyne co znosi to chip na 220 koni do 225 koni i wtedy jedzie bardzo dynamicznie paląc tyle samo co na serii.

W zyciu nie rób większej mocy niz tylko soft, bo zniszczysz sobie silnik doszczętnie będzie kopcił i zarzniesz wal tłoki pierścienie pompe oleju poza tym skrzynie zniszczysz biegów.

Zrób sobie chip ale daj 1000 i jedz do hamowni co naprawdę profesjonalnie podchodzą do tematu, a nie do Mirka tunera co wszystko podkręca na oko, a potem ma cie w nosie.

Hamownia dobre profesjonalne strojenie wszystkiego nawet doloz kilka stówek niech ci skrzynie ladnie wystroją launch control zrobią na 3000 rpm i twarda odcinke. Będzie to jechać jak 3.0d podobnie.

Edytowane przez DarkSideofBmw
Opublikowano
Większy intercooler na pewno nie zaszkodzi- obnizy temp. w dolocie, ale będzie tez zbijal szybciej po jezdzie pod obciązeniem. Kwestia dobrania dobrego rdzenia, a nie wielkiej lochy, ktorej te turbo nie napompuje. Nic więcej bym nie robił, nie wiem w jakim stanie masz dpf i jak sie odnosisz do ekologii, ale wlaśnie najepsza opcja wynik/cena, to dac wiekszy ic, udroznic wydech i wystroic, powinno Ci to dac w granicach 230km i pod 500nm. Chcesz 300km to dospawaj dwa gary, bo 4cylindrowkę zamęczysz takimi modami...