Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie może ktoś zaradził problemowi po włożeniu żarówek LED do świateł drogowych podczas opalania samochodu zaczynają one mrugać prze ok 5 sekund to akurat nie ma problemu z tym, ale jest problem podczas jazdy co jakiś czas światła te potrafią mrugnąć czyli zapalić się na chwilę dosłownie ułamek sekundy to wygląda tak jakby system sprawdzał czy nie są przepalone, widzę to jak jadę w nocy i błysną to znaki na drodze inaczej się podświetla na chwilę. Da się to jakoś ogarnąć może wyłączyć jak mi się zdaje sprawdzanie świateł. Żarówki LED to Philips nie jaka chińszczyzna sprawdzałem też na Osram taki sam efekt.
Opublikowano

NCS i wyłączyć powiadomienia o przepalonych żarówkach świateł drogowych (eliminuje tylko komunikaty).

Separacja zasilania z opóźnieniem wystarczy od 0.1 do 0,5 sekundy (eliminuje miganie). Światła drogowe zapalą się z opóźnieniem o ten właśnie czas.

Opublikowano

W module LCM da się wyłączyć testowanie żarówek.

Robiłem to jakis czas temu dla halogenów. Było trochę kombinowania bo jest jakieś testowanie na zimno, na gorąco… ogólnie musiałem jednocześnie zmienić trzy albo cztery parametry aby przestał pojawiać się komunikat spalonych żarówek i przestało testować (zakładałem w miejsce halogenów lampy DRL + fog).

Niestety nie pamietam co zmieniałem. Wszystko znalazłem w necie.