Skocz do zawartości

BMW F07 Licznik 6WA LED i montaż HUD

suprnowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W dziale F07 mało się dzieje a ze to bliźniaczy model z F10 pisze tutaj.

Jeżeli w swoim aucie mam licznik 6WA LED i chciałbym dołożyć HUD to czy ten licznik to obsługuje i tylko kwestia jego kodowania?Wiem ze w F30 liczniki były różne pod HUD i bez.

Co będę potrzebował do dołożenia HUD?Wiem ze projektor,ramkę i pewnie kabel łączący.Do tego kodowanie i oczywiście wycięcie dziury w desce.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Zegary do wymiany na takie pod hud.

+kabel łączący zegary z HUD i oddzielna wtyczka z CAN i zasilaniem.

Oraz szyba jest inna pod HUD. Jak się nie wymieni to obraz jest podwójny lub rozmyty. Jeżeli da się coś zrobić żeby uniknąć tego efektu to chętnie się dowiem:)

5AFoUImP4ni05KUM7C6ArucwG_o-1920.jpg

Tutaj też ktoś pisze o rozmyciu, "ale da się używać":

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1668815

Potrzebny też jest panel od asystentów z HUD, chyba że da się to jakoś obejść przez kodowanie np. HUD zawsze włączony. A jeżeli nie masz wcale panelu to albo go możesz wsadzić do schowka pod włącznikiem świateł, albo wycinanie kolejnej dziury.

Też we wskazanym wyżej temacie:

"If you use your existing non-HUD dash you need a different vent tube/duct as it circumvents the HUD. Part number for you left hand drive guys is 64229218500." Temat dotyczy F30, nie F10, ale warto sprawdzić czy to też trzeba zmienić

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

• Zasłużeni forumowicze
Też słyszałem pare razy o folii ale nigdy nie widziałem a tez się zastanawiam

No jest folia, ale miał kolega i zaraz po montażu folii kupił szybę pod HUD :)

F07 to bardziej bliżniacze z F01 jest niż F10.