Skocz do zawartości

kodowanie kluczyka bmw f10

mati.gawlik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy któryś z szanownych forumowiczów wie jak zakodować kluczyk do bmw f10?? mam niedziałający zapasowy kluczyk, wymieniłem w nim baterie lecz kluczyk nadal milczy. Nie wiem tez czy jest dobry bo gdy kupiłem auto ten kluczyk już nie działał

pomóżcie :(

Sygnał jakiś jest . Jakimś cudem auto nawet raz odpaliło czy dwa ale nie działają zamki, nie zamykają się ani nie otwierają. Zreszta co chwila wyskakuje sygnał ze kluczyka brak. Główny kluczyk który używaliśmy dzisiaj żona wyprała i póki co leży w ryżu…. Zobaczymy rano

Spróbuj umieścić zapasowy kluczyk po prawej stronie kolumny kierownicy i zobacz czy odpala. Będziesz przynajmniej wiedział czy to z tego auta:)
Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

Ja swój też kiedyś uprałem. Ryż nie jest najlepszym rozwiązaniem. Ja go rozebrałem na części, umyłem chemią do czyszczenia styków, potem spłukałem całość obficie alkoholem izopropylowym (bardzo ładnie odparowuje) i wymieniłem baterię na nową. Minęło kilka miesięcy i działa do tej pory. Po samym praniu i wysuszeniu w ryżu nie dawał oznak życia.
ad®ian™

zostawiłem kluczyk otwarty kilka dni bez baterii i chyba dosechł bo ruszył. Dodatkowo wymieniłem baterie. Przyłożyłem zapasowy kluczyk i trzymając go przy kolumnie odpaliłem auto wiec wiem chociaż ze kluczyk jest o tego auta. Orientowałem się tez w temacie i nowy kluczyk z programowaniem kosztuje około 750zł no i konieczny jest dostęp do auta na około godz.

• Zasłużeni forumowicze
zostawiłem kluczyk otwarty kilka dni bez baterii i chyba dosechł bo ruszył. Dodatkowo wymieniłem baterie. Przyłożyłem zapasowy kluczyk i trzymając go przy kolumnie odpaliłem auto wiec wiem chociaż ze kluczyk jest o tego auta. Orientowałem się tez w temacie i nowy kluczyk z programowaniem kosztuje około 750zł no i konieczny jest dostęp do auta na około godz.

W aso kupisz za 1100-1200 i nikt nie bedzie grzebac w aucie, bedzie fabrycznie dzialac, od poczatku.

Takie rozwiazanie jest bardziej bezpieczne i pewne.