Skocz do zawartości

Czy wszystkie e39 posiadają mrsa (czujniki uderzeń bocznych)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem po wymianie sterownika air bag w e39 (stary mrs3 typowy błąd 240 którego nie można usunąć) po wymianie na mrs4 gdy próbuję usunac bledy w inpie to kontrolka air bag zaczyna mrugać, nieraz nawet zgasnie ale do czasu wyłączenia zapłonu potem znowu się swieci. W inpie wyskakują bledy mrsa vorne links/rechts i żadne inne. Próbowałem resetowac sterownik ncsem ale nic z tego. Z tad moje pytanie czy wszystkie posiadały mrsa (czujniki zderzeń bocznych) te pod dywanami? Jeśli tak to wygląda na to że moje są do wymiany :) z góry dzięki panowie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego zmieniłeś MRSZ3 na MRSZ4? Moduły tego samego producenta (temic, Bosch)? Pewny jesteś że pinologia jest ta sama? Podaj kod błędu.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Z szacunkiem dla Pana ale pytanie brzmiało inaczej, odpowiedź brzmi tak wszystkie e39 mają te czujniki ale te od mrsz3 nie pasują do mrsz4 więc wiąże się to z wymiana tychże czujników na nowsze, dlaczego zmieniałem? Bo to juz 3 sterownik który padł, częsta przypadłość a używany kosztuje 200zl w porównaniu do mrsz4 który kosztuje 40zl. Udało mi się znaleźć uzywke mrsz3 za 50zl na szrocie więc cuda się zdarzają. Aha i tak mrsz4 można wlozyc bez problemu jeśli mamy mrsz3, nawet jeśli jest więcej poduszek to kodujemy go zwyklym Manem no tylko trzeba wtedy te czujniki zmienić. Jeśli kolejny mrsz3 wytrzyma pol roku to zmieniam na mrsz4 :)