Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec tak mam nie działa asc i wszystko co idzie z czujników tył. Czujniki wymienione na oryginalne, sterownik sprawdzony i działa na 100%, po podłączeniu do łapka czujniki tył nie pokazują żadnej prędkości cały czas jest 0 km/h. A wiec teraz moje pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi od 3 dni. A mianowice jestem na 80 procent pewny ze ze problem leży w tym ze czujniki nie maja kontaktu z koronka, ale tu robią się schody. Warto by było teraz wspomnieć cóż to jest za e46, a jest to 330ci w automacie po przekładce z Angola (bo to ponoć ważne). Ciągnąć dalej są dwie możliwości odczytu danych przez czujnik, z koronki (mam nadzieje ze to będzie to) i z pierścienia magnetycznego w łożysku. Lecz największy problem w tym ze nie wiem gdzie jest u mnie, a to dlatego ze łożyska wymieniałem kilka tyg temu w ze nie mam prasy to oddałem to komuś innemu i nie wiem czy dobra strona osadzili łożysko + nawet nie jestem na 100% pewien czy kupiłem łożysko z pierścieniem niby było z jednej strony czarne a z drugiej czerwone ale czy miało te paski to za nic nie pamietam, a no i oczywiście lozyska nie bida tylko fag. No a druga ta koronka niby proste zobaczyć czy jest ale u mnie pół ośki są tak zardzewiałe ze ciężko stwierdzić chociaż ja bardziej bym obstawiał ze jej tam nie ma. a ze auto jest złożone to mam tylko zdjęcie. A wiec kończąc bo się trochę rozpisałem. Czy odpowie mi ktoś na pytanie w jakich wersjach abs był na koronce na pół osi a w jakich pierścień magnetyczny na łożysku. Jak przyjdzie mi wydzierać nowe lozyska to trochę się zirytuje…

Dzieki za uwagę i proszę dajcie jaka radę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koronka jest na półosi. Odpowiednie czujniki masz na 100%?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak tak czujniki są okej. Wyciągnąłem pół osie i ogólnie wyglada to tak ze po koronce zostały tylko wzery w miejscu gdzie koronka miała otwory, tak dla potomnych wspomnę jeszcze ze do 330 w automacie idzie koronka 94 mm mimo ze w internatach piszą ze powinna być ta standardowa. Swoją droga ktoś kto wymyślał cenę tej większej nie mógł być trzeźwy, kiedy mniejsza kupisz za 20 to ta zaczyna się od 100 z hakiem w to zwykła metalowa opaska z dziurami
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam jakąś koronkę w domu mogę Ci ja podesłać ale obecnie jestem na urlopie i nie mam możliwości sprawdzenia jej , jaka dokładnie jest. Nie wiem czy będziesz czekał bo mam jeszcze urlop do następnego poniedzialku. Nic też za nią tez nie będę chciał

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii