Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam odnośnie problem z przyśpieszeniem i mocą w mojej jedynce. Auto normalnie odpala ale gdy jedzie brakuje mu mocy. Strasznie wchodzą wolno obroty i powoli się rozpędza. Nie wyskakują żadne kontrolki w aucie. Po podpięciu się do kompa wyskakują dwa błędy 41A2 i 4203. Najgorzej jest na czwartym biegu, jakby auto ciągnęło przyczepę, but w podłodze a ona się ciągnie. W dodatku jak jadę to nie słychać turbiny, kiedyś był taki świst a teraz wogule. Znacznie mniej pali. Czy ktoś z was miał taki problem ?

Z góry dziękuje za pomoc :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Drugi to sterownik świec uszkodzony. Do naprawy lub wymiany. Jak wolisz. Nie ma związku z usterką.

Pierwszy błąd mówi, że masz problem z doładowaniem, nastawnikiem turbiny

41A2 - siłownik ciśnienia doładowania - obwód otwarty

Opublikowano
Dzięki ale wątpię w to żeby to było nastawnik turbiny bo żaden błąd mi nie pokazuje jak czytałem przy uszkodzeniu tego typu wyskakuje cheak engine oraz więcej pali i szarpie a mi zaczęło palić o polowe mniej, wogule nie szarpie i silnik równo pracuje w dodatku w iMpie jak sprawdzałem to pokazywało mi za dużą masę powietrza, na rozgrzanym silniku temperatura pokazywała 128 i temperatura chłodzenia 128