Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze swoim e61 530d mianowicie komputer pokazał błąd 4667 filtr cząstek stałych bank 1 i nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym bank 1? Tzn ze chodzi o któryś czujnik temperatury czy jak?
Opublikowano
Jest to błąd związany ze zbyt częstym wypalaniem filtra.

Z tego co znalazłem na forum to błąd 4667 jest od zbyt częstego wypalania dpf ale u mnie ten błąd ma właśnie jeszcze ten dopisek bank 1 dlatego myślałem że ma to coś wspólnego z którym z czujników w filtrze, dawno już nie byłem autem w trasie czy myślisz że zabranie go na trasę i manualne uruchomienie wypalania może pomóc w tym przypadku?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam jak się zakończyła sprawa z błędem 4667 ?

U mnie też wyskakuje co jakiś czas.

Robię wymuszane wypalanie i sadza spada z 38 g na 0.2 g ale popiół zostaje bez zmian 25,5 g i nic nie mogę z tym zrobić.

Jakieś pomysły ?

Opublikowano

Przy wypalaniu dpf-a mozna wypalic tylko sadzę,popiołu nie da się wypalić.Popiół zmniejsza pojemność dpf-u.

Oddaj filtr do czyszczenia,ale tylko do profesjonalnego warsztatu,który się tym zajmuje.

Nie do mechanika,który "wyczyści" go karcherem.