Skocz do zawartości

nie dziala klima. dziwne wartosci temperatury zewnetrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Mam problem z bmw e46 330d a konkretnie z ukladem klimatyzavji, ktory raz dziala raz nie. Problem pojawil sie gdy na liczniku pojawila sie temperatura -40 stopni. klimatyzacja sie wylaczyla. czujniki podmienialem i nic to nie zmienilo. Jak zwarlem przewody pojawila sie temperatura +50 i klima zaczela chodzic. Mial ktos podobny przypadek? Prosze o pomoc i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro tak się dzieje, to albo podmienileś na uszkodzony czujnik (-40 pokaże bez czujnika) albo masz przegniły przewód przy wtyczce. Zmierz rezystancje czujnika, jeżeli pokazuje jakąś wartość to zainteresuj się wtyczką.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teraz to ci nie powiem ale jak pokaże same 000 lub nieskończoność (czyli tak jak byś nie przyłożył kabelków) to znaczy że śmieć).

Jeżeli będzie pokazywał jakąś wartość weźmiesz czujnik w rękę to powinna się zmieniać wraz ze wzrostem temp.

Pewnie będzie tam kilka kOhm

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup oryginalny czujnik, nawet używany i zapomnij o problemie, jeżeli oczywiście instalacja jest sprawna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzisiaj sprawdzałem instalacje. Przewody idące do czujnika są poprzecinane w kilku miejscach. Gdzie idą te przewody od czujnika? Jest jakaś wtyczka? Dziękuję i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Idą bezpośrednio do licznika. (Według schematu nie ma po drodze żadnych wtyczek, łączeń)