Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i proszę o pomoc ,mam e39 520i z instalacją LPG od jakiegoś czasu przestał dobrze chodzić na paliwie na gazie jest ok. Silnik pracuje nie na wszystkie gary , po odłączeniu cewki brak reakcji na trzeci cylinder. Po zamianie cewki dalej to samo (iskara na świecy jest). Trzeba zaznaczyć że na LPG chodzi super i jest reakcja na tym 3. Moje podejrzenia są że nie pracuje 3 wtrysk ( podmiana nic nie dała) obstawiam że nie dochodzi prąd do wtrysku. Jak sprawdzić zasilanie i czym i jakie wartości musi mieć. Z góry dziękuję za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij do wtyczki żarówkę W5W i zobaczysz czy mruga. Skoro na gazie jest ok to napewno problem z zasilaniem wtrysku (sam wtrysk włączyłeś podmieniając go). Idź po kanałach od wtrysku i zobacz czy się nigdzie nie rozłączył, widziałem już instalacje wykonane bez lutowania (na skrętkę). Możliwe że sterownik LPG uszkodzony.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Wtryski podmienione dalej ten sam problem na impie engine roughness cylinder 1,2,4,5,6 =0 a na 3 wychodź 4023,00 może ktoś pomoże.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpinałem żarówkę do wtyczki wtrysku?
Opublikowano
Podpinałem żarówkę do wtyczki wtrysku?

Powiedz mi czy żarówkę podpiąć pod wtyczki pod każdy wtrysk i na przekręconym zapłonie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij zamiast tego jednego wtrysku, zapal auto i zobacz czy błyska i z jaką częstotliwością. Następnie podepnij pod wtyczkę wtrysku na innym cylindrze odpal i zwróć uwagę czy błyska tak samo. Możesz podpiąć 2 naraz ale wtedy musisz je podlutować w przewody tak żeby wtryski też były podpięte.