Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zależy też dużo od checi i wiedzy tak jak mówisz doradcy, mi sprzedawca powiedział że nie warto się w to bawić i naprawić za 50 zł oponę, czyli sprzedal i teraz już mu się nie chce papierów wypełniać. Póki ubezpieczenie jest to trzeba korzystać.

Nie wygląda skomplikowanie, myślę jeśli ASO miało by opony na miejscu lub lepszy dostęp do szybszej dostawy nie trwało by to tak długo. Na ile ASO wycenia jedną oponę?

• Odpowiedzi 535
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na ile ASO wycenia jedną oponę?

Tak ze 2x tyle niż na oponeo ;). P-zero u mnie z cennika w ASO jest za 2250. Na oponeo sa ponizej tysiaka.

Opublikowano

Tak ze 2x tyle niż na oponeo ;). P-zero u mnie z cennika w ASO jest za 2250. Na oponeo sa ponizej tysiaka.

To w takim razie może się okazać, że już w drugim roku korzystanie z tego ubezpieczenia nie będzie bardziej opłacalne niż kupienie opony przez internet i wymiana poza ASO. Bo te 25% ceny to w rzeczywistości ponad 50%, a za wymianę też pewnie policzą kilka stówek...

A gdyby opony były bardziej zużyte, to ubezpieczenie obejmuje wymianę kompletu, czy tylko tej uszkodzonej?

Opublikowano

To w takim razie może się okazać, że już w drugim roku korzystanie z tego ubezpieczenia nie będzie bardziej opłacalne niż kupienie opony przez internet i wymiana poza ASO. Bo te 25% ceny to w rzeczywistości ponad 50%, a za wymianę też pewnie policzą kilka stówek...

A gdyby opony były bardziej zużyte, to ubezpieczenie obejmuje wymianę kompletu, czy tylko ten uszkodzonej?

Z tego co powiedziano mi w serwisie w momencie wiekszego zuzycia wymieniaja komplet. Ale wtedy faktycznie moze sie okazac ze taniej kupic samemu... Albo łatać chociaż nie wolno/nie wskazane...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chciałbym to zobaczyć czy faktycznie ubezpieczenie pokrywa wymianę całego kompletu czy tylko uszkodzonej opony a za pozostałe opony płać Pan sam. Jak by to uzasadnili ubezpieczycielowi? Jeśli nawet instrukcja obsługi nie mówi by wymieniać cały komplet przy większym przebiegu.

Ps. Z Twoim szczęściem może uda się to przetestować. :mrgreen:

Opublikowano

Ps. Z Twoim szczęściem może uda się to przetestować. :mrgreen:

Bardzo smiesne... :) :) :) :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy G20 LCI też ma to beznadziejne tło w HUD?

Zasłania drogę i bardzo przeszkadza a chyba nie ma opcji wyłączenia.

Jest zarówno w trybie rozszerzonym jak i ograniczonym.

Wyłączyłem to dziadostwo całkiem.

20220917-204455.jpg

Opublikowano
Czy G20 LCI też ma to beznadziejne tło w HUD?

Nie ma tla zadnego. Obraz jest moim zdaniem żyleta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ta grafika na głównym ekranie to jest fatalna...

Grafika słaba sam ekran mały i slabo czytelny małe czcionki. Dodatkowo mamy tylko jeden widok na raz albo spalanie albo mapa lub asystent a w przedlifcie mogły być dwie rzeczy na raz.

Ja jestem bardzo nie zadowolony stary licznik był dużo lepszy i kształtem deski fajnie nawiązywał do e30.

Najgorsze to tło HUD i licznik w LCI to porażka. Prawy wyświetlacz jest ok chodź poza jakością i wielkością też ma minusy względem przedlifta.

Opublikowano

Dlatego ja absolutnie nie żałuję, że w czerwcu odebrałem przedlifta. Jedyne co mi się bardziej podoba, to światła przednie, ale przód pod tablicą rejestracyjną wyglada dla mnie jak taki dziwny ryjek. Środek też na nie.

Wyświetlacz w środkowej części mógłby być większy w przed lifcie, ale i tak spokojnie jest wystarczający - jakość bardzo dobra, wszystko działa płynnie.

Na te zegary bym chyba nie mógł patrzeć.

Opublikowano

Hey,

Ktos powie co to za wstawka niebieska w swiatlach LCI ? Czyzby w przyszlosci mialy wrocic lasery ? Sprawdzalem w konfigu de i pl i nie widze takiej opcji ?

Link do youtube

5:23 zobaczcie :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hey,

Ktos powie co to za wstawka niebieska w swiatlach LCI ? Czyzby w przyszlosci mialy wrocic lasery ? Sprawdzalem w konfigu de i pl i nie widze takiej opcji ?

Link do youtube

To tylko takie plastiki imitujące lasery

Opublikowano
Hey,

Link do youtube

I tak maja wszystkie ? Bo w konfigu nie widac ?

Opublikowano

Tylko adaptacyjne bez shadowline. W konfiguratorze jest to widoczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie. W LCI nie warto brać ciemnych lamp bo wyglądają słabo.

Opublikowano

W 1.23 widać niebieska wstawkę a środku lampy. W ciemnych to jest ta dolna listwa niebieska. Niestety jak się chce pasu z przeczuciem to trzeba wziąć pakiet, który zawiera ciemne lampy, czerwone zaciski i właśnie pasy z przeszyciem.

Ale na żywo ciemne lampy wyglądają akceptowalnie, przynajmniej z szarym kolorem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 1.23 widać niebieska wstawkę a środku lampy. W ciemnych to jest ta dolna listwa niebieska. Niestety jak się chce pasu z przeczuciem to trzeba wziąć pakiet, który zawiera ciemne lampy, czerwone zaciski i właśnie pasy z przeszyciem.

Ale na żywo ciemne lampy wyglądają akceptowalnie, przynajmniej z szarym kolorem.

Dokładnie teraz połączono to w takie głupie pakiety.

Opublikowano
Mnie właśnie drażni ta paszcza rozdziawiona pod nerkami.

Ale oczywiście można się ze mną nie zgadzać. :D

28d20fa218a4f38dmed.jpg

:) Mnie sie tam wesolo kojarzy... :)

Opublikowano

A ok ..teraz widać :cool2: .

Niestety do mnie LCi nie przemawia .. sporo rzeczy odcięli, tablety IMHO wyglądają gorzej .. nawet mercedes powoli rozumie że tablety po całej długości nie mają sensu .. przykład C classy , czy S nowej .. :mrgreen:

Opublikowano

Niestety do mnie LCi nie przemawia .. sporo rzeczy odcięli, tablety IMHO wyglądają gorzej .. nawet mercedes powoli rozumie że tablety po całej długości nie mają sensu .. przykład C classy , czy S nowej .. :mrgreen:

Jak zastanawialem sie czy wogole sie w LCI bawic to stwierdzilem ze najwazniejsze ze pod maska jest nadal B58. No bo niestety takie kwiatki sie zaczynaja dziac...

Opublikowano

Jak zastanawialem sie czy wogole sie w LCI bawic to stwierdzilem ze najwazniejsze ze pod maska jest nadal B58. No bo niestety takie kwiatki sie zaczynaja dziac...

Tu sie zgadzam :) BMW narazie pokazuje ze mozna. Najwiekszym zaskoczeniem jest nowa mazda cx-60… silnik 3.3 disel i 3.0 pb z rwd albo awd :mrgreen: