Skocz do zawartości

uchwyt na kubki - montaż ?

Fuser

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Ma ktoś taki pojemnik na napoje ? Jak do dziadostwo się montuje ? Czytałem gdzieś, że przykleić na taśmę dwustronną, ale nie trzyma do półki pokrytej gumą. To ma sobie tak luźno leżeć ??? Chyba nie śrubą na wylot... :idea:

• 2 tygodnie później...
musisz ściągnąć dekor i wtedy wejdzie ten uchwyt, a na spód pasek mocnej taśmy dwustronnej. Sprawuje się bardzo dobrze, aczkolwiek jak go jeszcze nie zamontowałeś to radze polakierować jakimś bezbarwnym, po prost zabezpieczyć ponieważ u mnie po roku lakier wyblakł

• Zasłużeni forumowicze

Uchwyt wchodzi bez problemu, nie muszę nic ściągać. Wziąłem taśmę scotch, ale mimo odtłuszczenia półki kompletnie się jej nie trzyma. Do uchwytu tak, ale od półki odchodzi od razu.

...zabezpieczyć ponieważ u mnie po roku lakier wyblakł

Uchwyt jest z plastiku ABS. Nie wygląda, żeby był lakierowany. Wyblakł sam plastik ?

U mnie trzeba było ściągnąć ten dekor nad zapalniczką, ponieważ fabrycznie nie było żadnego uchwytu, jeżeli masz fabrycznie ten wysuwany to wystarczy tylko jego wyciągnąć

Tak, od góry porobiły się białe/jasne/wyblakłe (zależy w którym miejscu) kropki

• Zasłużeni forumowicze

Jeśli nie zależy Ci na wyglądzie OE a na funkcjonalności to polecam takie coś co dorwałem kiedyś do kawy na Shellu. Może nie wygladało jakoś specjalnie dobrze, ale działało znakomicie, nigdy nic się nie wylało.

Za całe 7plnów można dorwać:

https://allegro.pl/oferta/samochodowy-uchwyt-na-kubek-napoje-do-samochodu-8909896760

z521TSk.png

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Zastosowałem metodę rzeźnika, tzn. kupiłem używaną półeczkę z gniazdem zapalniczki i przykręciłem do niej uchwyt śrubką M3. Z pozycji kierowcy śrubki nie widać. Zawsze mogę przywrócić poprzednią konfigurację zakładając oryginalną półkę.

IMG-20210809-124911.jpg

IMG-20210809-124845.jpg