Skocz do zawartości

Problem z elektrycznimi fotelami

Patryk95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w moim e39 posiadam skórzane elektryczne fotele sporty, wiem że nie są tam od nowości, a były dokładane przez poprzedniego właścicela, przy każdym fotelu pod spodem mam bezpiecznik, bez niego dany fotel nie działa. Od jakiegoś czasu mam problem, ponieważ nie mogę przestawić oparcia fotela kierowcy, gdyż oparcie idzie ale tylko od strony drzwi, od strony tunelu środkowego stoi w miejscu, podobnie jest z fotelem pasażera, oparcie działa tylko ze strony drzwi, przy tunelu nie działa + w fotelu pasażera podnoszenie działa tylko z jednej strony, ale tu od stronyu tunelu, a od strony drzwi w ogóle, pochylanie działa bez problemu. Miał ktoś taki problem? Wie ktoś jak sobie z tym poradzić ? Bo ja już zgłupiałem, wymieniałem bezpieczniki na inne, na mocniejsze, na słabsze i nic, bezpieczniki w schowku na rękawiczki są w ogóle tak jakby nie potrzebne, bo po wyjęciu ich fotele nadal działają, nawet po odpięciu modułu komoftu fotele nadal działają. Dodam tylko że przy zakupie auta fotele były w 100% sprawne.

• Zasłużeni forumowicze
Nie wiem jakie bezpieczniki masz pod fotelami, ale jeśli chodzi o krzywienie się oparcia bądź siedziska to typowy problem związany z mimowolnym wydłużaniem się pancerza linki. Fotel do wyjęcia i pancerz do skrócenia.