Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie mruga mi kontrolka akumulatora na postosju, starczy troche przejechac i znika, na tęscie 9 pokazuje zawrotne 11.9 czasem a po ruszeniu wpada na 12.8-13,2 takie okolice. Czy może to być wina bezpiecznika? ponieważ miałem taka sytuację kilka msc temu i po sprawdzeniu bezepicznika i włożenia na nowo wróciło do normy, co sądzicie? Czy to raczej alternator do regeneracji? Dziś spróbuje co prawda podjechać ale przed tym jescze sie pobawie bezpiecznikiem. Jeszcze kolejną opcja czy to może być wina aku bądź klem na nim czy raczej to się ma nijak do ładowania? 330ci 2001
Opublikowano
Na postoju docisnałem bezpiecznik nr 30 i na sprawdzeniu z komputera pokazuje mi 11.8-9 a z transmitera napiecie wynosi 11.10 i nie wiem czy transmiter jest miarodajny no i chyba napiecie zbyt niskie?
Opublikowano
Stan akumulatora na postoju musi mieć 12 + podczas rozruchu nie może spaść wartości poniżej 10 a podczas pracy silnika 13,9 do 14,5 zależy ile odbiorników jest aktywnych zatem masz do wymiany aku lub alternator
Opublikowano
Dzięki za szybką odpowiedź, juz jestem umówiony na dzisiaj do sprawdzenia i wrazie coś zostawiam i jutro odbiór. Całkiem fajna cena ponieważ sama wyciągnięcie i założenie 80zł+ cene za regeneracje wiec liczę że w 400zł zamknę sie max. Dam znać co się okazało
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nieźle ceny ma ten mechanik, chciałbym to zobaczyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wymieniony regulator napięcia, lozyska i cos tam jeszcze. Ladowanie na maszynie 14.5, auto pokazuje 14.2

Cena jak wyszła to 380zl z montażem i jestem zadowolony, problem rozwiązany