Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od dłuższego czasu mam ubytek płynu chłodniczego w bmw E46.W aucie był wymieniany pęknięty zbiorniczek wyrównawczy wraz z czujnikiem, auto również było w pełni uszczelniane, a pomimo tych wymian nadal po jakimś czasie poziom płynu spada do minimum. Czy miał ktoś podobny problem, albo byłby wstanie nakierować mnie gdzie szukać przyczyny tego ubytku ?
Opublikowano
Oring był wymieniany półtora tyg temu na oryginalny i nad ten czas dwukrotnie płyn ubył do minimum
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak przez internet mamy ci pomóc znaleźć wyciek? Nawet nie podałeś o jakim silniku rozmawiamy. Jeżeli masz gdzieś uszkodzone połączenie, dziurę to najlepszy sposób nagrzać auto i posadzić kogoś w aucie, niech trzyma gaz. Pompa cieczy pracuje, ciśnienie w układzie samo pokaże wyciek. Ty tylko obserwuj. Jak masz diesla to jeszcze chłodniczka spalin. Co do orongów w zbiorniczku wyrównawczym to z tego co wiem BMW nie sprzedaje ich osobno, tylko ze zbiorniczkiem, więc chyba o różnych rozmawiacie. Chodzi o te na dole zbiorniczka. W zamiennikach są one katastrofalnej jakości, tylko że wyciek pojawia się na postoju, bo podczas jazdy uszczelnia się to miejsce. Sięgnij do zbiorniczka od spodu ręką i na zimnym aucie, zobacz czy nie jest mokro.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie oryginalny używany :D nowe vitonowe pod wymiar i będzie spokój.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.