Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Od tygodnia mam problem z E90, na forum niestety nie moglem znalezc podobnego tematu dlatego postanowilem otworzyc.

Posiadam pilot/kluczyk do E90, wydaje sie byc sprawny, otwiera on normalnie klape bagaznika, zamyka auto normalnie, zapalic auto tez moge z niego normalnie, jedynie jaki problem to otworzenie pojazdu, widze jak swiatla mrugaja, klamki zaczynaja podswietlac sie, tak samo srodek auta ale niestety rygiel od strony kierowcy (jak i reszty drzwi) nie chce sie podniesc. Tak samo gdy jestem w srodku auta przycisk od zamykania/otwierania dziala tylko zeby zamknac drzwi, a dokladnie kierowcy, bo niestety nie moge otworzyc zadnych drzwi, recznie jedynie kierowcy kluczykiem lub od srodka, zas pasazerow nie moge.

Dzisiaj sprawdzalem bezpieczniki ale wszystkie odpowiedzialne za zamek centralny wydaja sie byc w porzadku.

Czy ktos z was mial podobny problem? Moze od stania tyle czasu na otwartych drzwiach moglo cos przestawic w kodzie kluczyka?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kod kluczyka to zly trop. Podswietlaja sie klamki. Mi to pasuje na uszkodzenie zamka drzwi kierowcy.
Opublikowano
Kod kluczyka to zly trop. Podswietlaja sie klamki. Mi to pasuje na uszkodzenie zamka drzwi kierowcy.

ale gdy otworze drzwi mechanicznie to pilotem moge go zamknac i rygiel chowa sie, tak samo gdy przytrzymam dluzej pilot zeby otworzyc czy zamknac slychac ruch rygli w calym aucie, szczegolnie przy zamykaniu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przytrzymanie pilota niczego nie zmienia, odczyt to pierwsze nacisniecie. Tobie sie rygiel otwiera jak dlugo trzymasz guzik otwierania? Dobrze rozumuje?
Opublikowano
Przytrzymanie pilota niczego nie zmienia, odczyt to pierwsze nacisniecie. Tobie sie rygiel otwiera jak dlugo trzymasz guzik otwierania? Dobrze rozumuje?

Jeszcze raz...

1. Gdy chce odblokowac auto pilotem to rygiel od kierowcy nie idzie w gore (tak samo u pasazerow), swieci sie pojazd, bagaznik normalnie otworzyc moge gdy odblokuje lub z pilota, tak samo klapka od wlewu otwarta. Gdy przytrzymam dluzej otwarcie auta z pilota okna wszystkie tez sie otwieraja i ida w dol.

Mechanicznie moge otworzyc drzwi kierowcy wyciagajac kluczyk ten z pilota, tak samo z pilota osobno moge otworzyc bagaznik.

2. Co do zamkniecia auta. Normalnie moge go z pilota zamknac, gdy przytrzymam dluzej to tez szyby sie zamknął.

Bezpieczniki sprawdzalem i niby wszystko wporzo. Jak zablokuje auto i jeszcze jak klikne zablokowanie to sluchyac odglos jakby od srodka rygli wszystkich

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To masz problem albo w zamku drzwi kierowcy albo w module komfortu.
Opublikowano
To masz problem albo w zamku drzwi kierowcy albo w module komfortu.

Jezeli moge go zamknac z pilota to dziwne... wydaje mi sie ze auto rozkodowalo sie lub pilot i dlatego takie mycyje, dzisiaj sciagne klemy i zobaczymy...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Slowo kluczowe... wydaje ci sie. Tu nie ma co sie rozkodowac. Sygnal jest badz go nie ma.
Opublikowano
Slowo kluczowe... wydaje ci sie. Tu nie ma co sie rozkodowac. Sygnal jest badz go nie ma.

okazało się, że bezpiecznik nr 57 spalił się, po wymianie zaczęło prawie wszystko działać prócz drzwi pary przód. prawdopodobnie silniczek robi zwarcie jakieś bo testowałem to palił bezpiecznik, więc trzeba będzie sprawdzić czy może styki nie zaśniedziałe itp. w razie czego to się go wymieni, jeżeli z tym wszystko git to przekaźnik tylko... w którym miejscu może on się znajdować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisales ze bezpieczniki sprawdziles. Przekazniki znajduja sie w module komfortu.