Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mianowicie mam taki problem: co jakiś czas przy skrecaniu, podczas wolnej jazdy słychać taki chrubotanie. Nie wiem jak to nazwać, uczucie jest takie jakbym wjechał na jakąś tarkę pod kołami i czuje to na kierownicy. Zaglądałem na kanale spod suchy, maglownica sucha, zawieszenie nie ma luzów. Czy to początkowe objawy padającej maglownicy ?Czy może to być coś z drążkiem kierowniczym ? Jakiś zardzewiały albo zapieczony ? Z góry dzięki za odpowiedź.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może być wszystko o czym piszecie, do listy dodam łożysko kolumny zawieszenia - skoro to czuć na kierownicy, maglownica i krzyżak kolumny też podejrzany. Półoś też, jeżeli to x-drive.
3A0jS9b.png
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Zgłaszam się do was z takim problemem mianowicie podczas jazdy obojetnie z jaką prędkością na wprost i skręcaniu nawet delikatnie w prawo i w lewo kierownica wydobywa się dziwny dźwięk jakby coś ocierało chrobotało z lewej strony jakby pod kierownica dodam że zawiecha sprawdzana na 3 stacjach i brak luzów. Najdziwniejsze że jak się rozpędze i gwałtownie zachamuje problem ustaje na jakiś czas. Poduchy amorów wymienione. Pomocy :( Dodam ze na postoju ten problem sie nie objawia tylko podczas jazdy