Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Chciałem się Was poradzić jak mogę kupić opony z homologacją BMW czyli ze znakiem "gwiazdki"? Szukałem na serwisach oponiarskich i poza tym, że objaśniają oznaczenia na oponach, oraz litery dla homologacji...to nie można wyszukiwać wg. homologacji. Baa, nawet nie mogę znaleźć choćby jednej opony z informacją że jest homologowana dla jakiejkolwiek marki. Liczę na Wasze wsparcie bo jestem w kropce.
Freude am fahren...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tutaj nie ma rozmiaru dla moich felg: 235/50/R18. Czy można gdziekolwiek znaleźć opony do BMW, nie tylko te homologowane przez BMW? Może ktoś z Was poleci jakieś opony letnie?
Freude am fahren...
Opublikowano
Witaj ja bede zakladal taki rozmiar opon w sobote do swojej BMW X3 E83 sa to Michellin Cross Climate SUV Xl mam takie same w Hondzie CRV i jestem zadowolony
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W sumie to najlepsze opony całoroczne. :cool2:

Oczywiście cztery jednakowe.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Witaj ja bede zakladal taki rozmiar opon w sobote do swojej BMW X3 E83 sa to Michellin Cross Climate SUV Xl mam takie same w Hondzie CRV i jestem zadowolony

Nie będzie problemu z tym, że opony nie posiadają homologacji BMW? Kontaktowałem się w tej sprawie z serwisem ASO BMW i wszędzie mi mówili, że zalecane są opony homologowane, czyli ze znakiem "*". Już zbaraniałem, bo wypatrzyłem Uniroyal Rain Sport 5, ale nie wiem czy nie rozwalę nimi napędu xDrive. Co sądzicie?

Freude am fahren...
Opublikowano
Kolega ma tracmaxy jakieś chińskie i też super się sprawują
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolega ma tracmaxy jakieś chińskie i też super się sprawują

Tylko nie wiadomo czy skrzynka VTG nie dostaje po d...To może się okazać dopiero po większym przebiegu.

Freude am fahren...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz kolego 100% racji. :cool2: :cool2: :cool2:
Benzyna zamiast krwi...