Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od niedawna jestem posiadaczem e46 318ci ze starym m43b19tu ale jest w nim kilka mankamentów jeden z nich to brak ciepłego powietrza z nawiewów mimo ustawienia na klimatroniku ciepła 32* to leci cały czas zimne i samochód zaczyna się grzać, jak włączę klimatyzacje i nawiewy na 16* od razu temperatura spada do 105 i się stoi w pionie może ktoś miał podobnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Układ jest szczelny? Może być zapowietrzony jak coś było robione.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Układ jest szczelny? Może być zapowietrzony jak coś było robione.

Tego nie wiem bo były właściciel rok czasu nic nie robił nawet oleju nie zmienił. Wiec jest mega zaniedbana a ja chce jednak zrobić wszystko na cacy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak włączysz klimę to temp silnika spada, po wyłączeniu rośnie? Czyli pierwsze pytanie jakie się nasówa, czy włącza się wentylator na chłodnicy po przekroczeniu temp roboczej? Bo coś tam chyba z czujnikiem będzie, z tego co piszesz to wentylator uruchamia się tylko przy włączonej klimie. Kolejne pytanie czy do nagrzewnicy są wogóle doprowadzone węże? Możliwe że nagrzewnica strzeliła i ktoś ją pominął :duh: :mad2:
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)