Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e90 w 330xi z 2006

Podczas jazdy powyżej 120km/h odczuwalne są wibracje na kierownicy, czuć że podłoga, pedały drżą, lusterko wewnętrzne robi się zamazane. Jazda powyżej 140 powoduje że po czasie dłonie drętwieją. Co ciekawe wszystko przestaje wibrować kiedy zupełnie puszczam nogę z gazu.

W aucie wymieniłem ostatnio opony na nowe. Sprawdzone zostało całe zawieszenie, przy okazji wymieniłem tulejki wachacz z przodu, sprawdzone zostały wszystkie poduszki od wału, skrzyni i silnika. Na koniec poszła jeszcze geometria. W zeszłym roku kupiłem nowy wał przedniego napędu (zerwałem kardana). 2,5 roku temu- 50kkm regenerowałem przekładnie przedniego napędu w Gearmar w Częstochowie. Problem pojawił się jakiś czas po wymianie wału.

Czy miał może ktoś podobny problem?

Opublikowano

Skoro problem się pojawił po zmianie wału to tam chyba trzeba zacząć szukać, polecam jakiegoś ogarniętego mechanika.

Pozdrawiam

Opublikowano
Czyli wymiana wału to niepotrzebna informacja?, jeśli tuleje są wymienione i nowe opony ( nowe a nie bieżnikowane) to zostaje zawieszenie..
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
To radź sobie sam jak jesteś najmądrzejszy, kolega chce pomóc.

Stuprocentowa zgoda. Zamiast cieszyć się, że ktokolwiek przeczytał jego wypociny i z dobrego serca chce pomóc to chłop jeszcze narzeka.