Skocz do zawartości

Gasniecie po ujmowaniu gazu + dziwne pikanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc Wam

Kilka dni temu zauwazylem dziwny problem, razem z upalami jakie teraz sa pojawilo mi sie dziwne "pikanie", w swoim m54b22 mam instalacje gazowa i zauwazylem ze czasami podczas jazdy slysze dziwne "pikanie" z okolicy przycisku od lpg ( mam go obok pokretla od swiatel) dzwiek podobny do ostrzezenia w zime o +3stopni celsjusza jednak nic sie na desce nie pokazuje.. Czasami piknie raz i koniec czasami raz i za chwile kilka razy jakby "seria" dzwiek dochodzi jakby z przycisku od gazu ale nie zauwazylem aby auto przelaczylo sie na benzyne jedzie normalnie, zadnego szarpniecia jedynie dzwiek pikania.. Wiecie moze o co chodzi?

Drugi problem udalo mi sie nagrac, w garazu po przejazdzce zaczalem lekko naciskac z nudow i zauwazylem ze obroty potrafia spasc jeszcze nizej niz na postoju po dodaniu gazu i odjeciu auto zgaslo zapalilem wiec ponownie auto i udalo mi sie to nagrac tutaj link, wrzucilem to na swoj dysk google ( https://drive.google.com/file/d/1ADu6srnFEZtcfzDe39liFIn9FQO-yevT/view?usp=sharing ) Co moze byc grane?... Wiem ze mam problem z przepustnica wywalalo mi czesto EML'a ale wystarczylo odpalic ponownie auto i za ktoryms razem w koncu znikl, 2/3 tyg temu mialem taka sytuacje i zostal mi sam check engine a EML'a juz nie wywala co wydaje mi sie bardzo dziwne...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak połączysz się z dsc/asc to dowiesz się, że chodzi o przepustnicę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Musze w koncu oddac auto na jej czyszczenie ale nie za bardzo moge sobie na to pozwolic bo czesto potrzebuje auta ostatnio :roll:

Jednak nie daje mi spokoju te "pikanie" nie pojawia sie codziennie jednego dnia jest drugiego nie i tylko czasami "zapika"... Podczas zimy kiedy temperatura wynosila +3stopnie auto zapikalo czy jeszcze w innych sytuacjach e46 "pika" i sygnalizuje? Jezdze z checkiem moze auto w ten sposob "przypomina"? :D wiec bledow od EML'a/przepustnicy mi nie wywala tyle dobrego.. Chyba ze to instalacja gazowa daje mi jakies "znaki" dzwiek jest podobny do dzwieku kiedy auto przechodzi na lpg jednak jest troche cichszy i krotszy czasami pare razy zapika podczas tych dzwiekow auto jedzie normalnie nic nie szarpie ani nie przerywa po prostu "pika"

Macie moze jakis pomysl na temat tego pikania?