Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu na zimnym silniku i pozniej przez cały czas chodzi wentylator chłodnicy. Załącza wysokie obroty, że aż go słychać podczas jazdy. Zauważyłem, też że niedogrzewa mi się silnik czasami. Zatrzymuje się na ok. 80 stopniach, czasami wyżej, ale rzadko dochodzi do 90-100 st. Zaczęło to się dziać, jeszcze przed nabiciem klimatyzacji. Podejrzewam, że padł moduł i wariuje, załącza się kiedy chce, a że pracuje na bardzo wysokich obrotach to niedogrzewa silnik. Czy mam rację? Kolejne pytanie, czy jazda na tylu stopniach (79-84) jest nieszkodliwa dla silnika? Czekam na odpowiedzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz kompa i wszystko się wyjasni

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mowa o wentylatorze elektrycznym? Rozumiem, że nie masz wisko? Kiedy otwiera się termostat?

Zatrzymuje się na ok. 80 stopniach, czasami wyżej, ale rzadko dochodzi do 90-100 st.

Skąd takie precyzyjne wartości? Wiesz, że pion jest od ok 75 stopni do ok 115?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam wyjmij wtyczkę od czujnika cieczy chłodzącej , stojąc przodem do maski z lewej strony jest umiejscowiona w wężu i zobacz czy Ci styki nie zaśniedziały pozdro. Btw nie ma co się dziwić że Ci silnik się nie dogrzewa jak wentylator chodzi na maks obrotach od samego startu.
"Redukuje bieg i za zakrętem znikam"