Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orginalna maglownica miała luz . Kupiłem używana coś drżała przy skrętach . Kupiłem następna bo mechanik powiedział że kupiłem zepsutą i to samo drży przy skrętach maksymalnych skrętach . Dodam że na oryginalnej nie drżało . Czy ktoś coś może wie ? Sumując wymieniłem 2 maglownicę i coś drży jak ma opór na skretach jak podniosłem auto to działa super, zauważyłem też ,że przewody chydrauliczne drżą i dźwięk wydobywa się jak by z maglownicy . Już zgłupiałem :( nie wiem jak dodać filmik co nagrałem z tą usterką..

A ta co teraz mam założona to jeździliśmy na dawcy przed zdjęciem i bylo wszystko ok.

Opublikowano
Sprawdź końcówki drążków, czy nie są przytarte, jak się smar w nich kończy czasem jest taki dziwny efekt albo są dziwnie zużyte. Miałem tak w innym aucie, że przeskakiwało przy max skręcie końcówka miała luz, uszkodzone mieszki gumowe. Jak zdjąłem z drążka to czuć było jak przy wychyleniu maksymalnym jakby wpada w jakieś nierówności kula przegubu i przy dużym skręcie włąsnie powodowalo przeskoki na kierownicy. Jak przekładnia miała luz drgania nie musiały przenosić się na kierownicę, a ginąć po drodze z powodu owego luzu. Tak na marginesie w tym aucie co miałem taki objaw jakieś 1000 km wcześniej było badanie techniczne, poztywne i wykonane, nie żadna ściema. Także wiara w stacje i diagnostów u mnie po wielu już przypadkach ich braku wiedzy i umiejętności jest minimalna.
Opublikowano
Odłączyłem obydwa drążki później pojedynczo później zmieniłem czujnik serwotronick( desperacja) . Dalej coś głośno chodzi . Obecnie zdemontowalem pomp jutro może będę miał inną. Ewidentnie podczas obciążenia coś się dzieje . Jeżeli założę nowa pompę i będzie to samo to chyba będzie znaczyć ,że mam kosmicznego pecha i kupiłem 2 zepsute maglownicę ;(
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.