Skocz do zawartości

zwiększenie mocy w 525i vanos 1993 r/chiptuning

GIGANT

Rekomendowane odpowiedzi

Ci, co mnie znają, będą wiedzieć, dlaczego napiszę, żebyś sobie :search: na forum, bo pisałem o tym. Chip mam, również 413. Spalanie pozostało w miejscu, ogranicznika obrotów brak, osiągi subiektywnie lepsze, ale nadal nie nazbierałem zbędnej stówy na hamownię :) Jeżeli masz sterownik 413 - dogadamy się.
Kai

Moglbym miec 402 ale z serii amerykanskiej i nie wiem czy to dobry pomysl.

Myślę, że warto spróbować...

Chodzi o wkład tuningowy, a nie standard, bo wkładanie standardowego amerykana nie ma sensu.

Kai

Moglbym miec 402 ale z serii amerykanskiej i nie wiem czy to dobry pomysl.

Myślę, że warto spróbować...

Chodzi o wkład tuningowy, a nie standard, bo wkładanie standardowego amerykana nie ma sensu.

tak, wsad "poprawiony"

No to nic, tylko wsadzić i sprawdzić... Najwyżej nie odpali :)

Mogę pomóc, ale musiałbyś mi przysłać pocztą sterownik, a mailem (albo też pocztą) wsad :)

Kai

Podczepie sie pod temat do kolegów....

Czy jeśli chciałbym powiedzmy od ktoregoś z was kupich tego Chipa do 325 to trzeba go jeszcze programowac?? czywystarczy ze go wloze w kompa?? niemialem jeszcze doczynienia z chipami wiec pytam... a jeśli terzeba programowac to kto moze mi to zrobic??

Podczepie sie pod temat do kolegów....

Czy jeśli chciałbym powiedzmy od ktoregoś z was kupich tego Chipa do 325 to trzeba go jeszcze programowac?? czywystarczy ze go wloze w kompa?? niemialem jeszcze doczynienia z chipami wiec pytam... a jeśli terzeba programowac to kto moze mi to zrobic??

Wielu na tym forum, na przykład ja. Ale... zanim zaczniemy cokolwiek na temat mówić, to sprawdź, jaki masz sterownik silnika - numer. Jeżeli okaze się, że nie dysponujemy wsadem do Twojego, a Ty też takiowego nie masz to tu się urywa nasza rozmowa :)

Kai

zaprogramowac moge sam bez problemu, a i montaz nie jest mi obcy, takze z tym nie bedzie problemu :twisted: No nic, zaryzykuje.. zobaczymy co bedzie :cool2:

Reserved daj znac jak wyszlo, tez szukam wsadu z koncowka 402 (M50B25 bez Vanosa)

Chłopaki też szukam wsadu do 402 także przyłaczam się do was !!

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

• 2 tygodnie później...
Ci, co mnie znają, będą wiedzieć, dlaczego napiszę, żebyś sobie :search: na forum, bo pisałem o tym. Chip mam, również 413. Spalanie pozostało w miejscu, ogranicznika obrotów brak, osiągi subiektywnie lepsze, ale nadal nie nazbierałem zbędnej stówy na hamownię :) Jeżeli masz sterownik 413 - dogadamy się.

Chciałbym też taki chip zamontować. Gdzie mam szukać nr.sterownika ?

• 5 lat później...
Panowie mam sterownik z silnika z vanosem. Auto miało automata wcześniej, czy wgranie wsadu(nawet oryginalnego) ze sterownika, który siedział w samochodzie z manualem pomoże na lampkę sygnalizującą usterkę skrzyni(w rzeczywistości jej brak)?? Posiada ktoś taki wsad?