Skocz do zawartości

Trzaski/Brzdęki z okolic lusterka

Atunone

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, kłaniam się szanownym forumowiczom. Po 10 tys. przejechanych moją 3-ką (318i) zacząłem słyszeć dość doskwierające trzaski/brzdęki dochodzące z okolic lusterka kierowcy, choć z racji na to iż trudno precyzyjnie zlokalizować źródło tych dźwięków mogą one także pochodzić z elementów drzwi. Wykluczam głośniki, gdyż sytuacja ma miejsce także przy wyłączonych multimediach. Trzaski występują przy przejeżdżaniu przez nierówności drogi, ale co ciekawe także przy jeździe autostradowej, po równej nawierzchni. Być może ktoś z użytkowników G20 miał doświadczył podobnego problemu i udało mu się coś z nim zaradzić?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi w tym temacie i dziękuję za zapoznanie się z postem,

Pozdrawiam!

Dzień dobry, kłaniam się szanownym forumowiczom. Po 10 tys. przejechanych moją 3-ką (318i) zacząłem słyszeć dość doskwierające trzaski/brzdęki dochodzące z okolic lusterka kierowcy, choć z racji na to iż trudno precyzyjnie zlokalizować źródło tych dźwięków mogą one także pochodzić z elementów drzwi. Wykluczam głośniki, gdyż sytuacja ma miejsce także przy wyłączonych multimediach. Trzaski występują przy przejeżdżaniu przez nierówności drogi, ale co ciekawe także przy jeździe autostradowej, po równej nawierzchni. Być może ktoś z użytkowników G20 miał doświadczył podobnego problemu i udało mu się coś z nim zaradzić?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi w tym temacie i dziękuję za zapoznanie się z postem,

Pozdrawiam!

Uszczelka może być źródłem trzasków na nierównościach. Nadwozie pracuje, uszczelki się ocierają i stąd trzaski - spróbuj przesmarować silikonem do uszczelek. Nie wiem czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi :)

Możesz też zrobić test - jeśli choćby lekkie opuszczenie szyby powoduje że trzaski cichną - duża szansa, że to uszczelka.

Pozdrawiam!

Zobacz czy te dźwięki nie dochodzą od tego schowka z lewej strony kierownicy pod włącznikiem świateł. Otwórz go i sprawdź czy coś się zmieni.

Ja stwierdzam ze ilosc trzaskow/trzeszczen w tym samochodzie jak sie wygrzeje na sloncu jest porazajaca, jak wnetrze troche ostygnie sa pojedyncze. Nie ma slonca, rano zimne wnetrze cisza absolutna…..niemniej jednak jestem mocno tym rozczarowany jak na klase premium

Ja stwierdzam ze ilosc trzaskow/trzeszczen w tym samochodzie jak sie wygrzeje na sloncu jest porazajaca, jak wnetrze troche ostygnie sa pojedyncze. Nie ma slonca, rano zimne wnetrze cisza absolutna…..niemniej jednak jestem mocno tym rozczarowany jak na klase premium

Mam dokładnie takie samo odczucie. Jednakże zauważyłem, że te trzaski występują głównie w przypadku wygrzania na słońcu i włączeniu przy tym klimatyzacji. Bez klimy nie ma tego problemu... no ale w piekarniku jechać to średnio :shock:

U mnie dokladnie jest tak samo, po wygrzaniu ilosc yrzaskiw przez chwile jest masakryczna. Potem stopniowo zanika. Sam drazek zmiany biegow tez trzeszczy, mialem go zareklamowac ale bylem w salonie i w kazdej z trzech trojek jaka sprawdzalem jest dokladnie to samo….wiec szkoda czasu. W Arteonie mialem atermiczna przednia szybe i widze ze dawala sporo, w samochodzie nigdy nie bylo tak goraco jak tu po postoju. I brak mozliwosci kupna wentylowanych foteli to tez pomylka…. Ogolnie jakoscia jestem rozczarowany, niby materialy i spasowanie naprawde ok a trzeszczy jak nie powinnio