Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem X5 i dopiero co ją poznaje, zastanawia mnie jednak spalanie ... nie spodziewałem się może super ekonomicznego auta, ale liczyłem na spalanie rzędu 10-12L przy normalnej jeździe tym czasem komputer pokazuje przeważnie 17-18L ... to chyba trochę za dużo? Czy to może być wina zapchanego DPFu? Planuje robić chipa wiec mógłbym to zrobić za jednym razem, ale jeśli to inny powód to wolałbym to zrobić od razu przed chipem
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam e-70 40 d i spala mi ok. 10l przy 120 km.Caly czas mam wlaczony naped na 4 kola bo nie umiem wylaczyc przedniej osi ,co powoduje ,ze wiecej pali.WLASNIE jestem w trakcie dowiedzenia sie czy moge manualnie rozlaczac napedy,co spowoduje automattcznie mniejsze spalanie.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
krótkie dystanse po mieście realne, mam wprawdzie e53 ale w zimie po mieście potrafi ponad 17 spalić. Na trasie przy spokojnej jeździe poniżej 8. E70 to nie e60, spalić musi
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam 3.0sd srednie spalanie 10l ,miasto 13l ,trasa dziadkowo 8l,ostra jazda mieszana 12l.

Program 330 ps ,na samym kacie waga 2500kg