Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu zwróciłem uwagę, że brakuje u mnie tapicerki schowka w bagażniku tutaj gdzie jest akumulator, poszukałem na internecie i wydawało mi się, że po numerze 7222132 to powinno pasować. Zamówiłem i jednak nie pasuje bo przeszkadza tam taka część 737729901.

Pytanie brzmi czy oryginalnie nie ma tam tapicerki czy poprostu inny numer brakującej tapicerki.

Ps. Nie wiem jak dodać tutaj zdjęcie

Opublikowano

z którego roku masz F10 ?

Ta tapicerka była przed liftem. Po lifcie najwidoczniej oszczędności i standardowo tego nie dawali.

Natomiast po lifcie zmieniło się trochę w tym miejscu i dlatego ta tapicerka Ci nie pasuje.

Należy ją przyciąć, o ile dobrze pamiętam z prawej strony, w miejscu gdzie koliduje ze śrubą i płaskownikiem od trzymania głównej wykładziny bagażnika. I da się ja dopasować.

Zrobiłem tak u siebie, pomimo tego, że nie lubię takich przeróbek w aucie. Ale lepiej tak bo ten schowek się przydaje, a jak jest goła blacha i zero wydzielenia od aku i innych komponentów to nie bardzo jest jak coś tam przechowywać.

Opublikowano

Wersja po lift 2014r.

No zrobiłem właśnie tak jak ty, przyciąłem i jakoś to dopasowałem, ale nie jest to oryginalnie dlatego pytam czy jest jakiś inny numer tej części czy poprostu już zaoszczędzili i nie było tego w tym roku produkcji.

Opublikowano
Wersja po lift 2014r.

No zrobiłem właśnie tak jak ty, przyciąłem i jakoś to dopasowałem, ale nie jest to oryginalnie dlatego pytam czy jest jakiś inny numer tej części czy poprostu już zaoszczędzili i nie było tego w tym roku produkcji.

U mnie w polifcie jest ta tapicerka.

Opublikowano

A to ciekawe. Ja mam auto można powiedzieć zjeżdżające z taśmy jako jedne z ostatnich produkowanych F10 i nie miałem tego. Kolega wyżej napisał że miał z 2014 i też nie ma.

Ty masz auto poniżej 2014 ? Może nie długo po wprowadzeniu liftu zrezygnowali z tego, bo przecież to jest koszt, jakieś dodatkowe 10E w produkcji.

Opublikowano
A to ciekawe. Ja mam auto można powiedzieć zjeżdżające z taśmy jako jedne z ostatnich produkowanych F10 i nie miałem tego. Kolega wyżej napisał że miał z 2014 i też nie ma.

Ty masz auto poniżej 2014 ? Może nie długo po wprowadzeniu liftu zrezygnowali z tego, bo przecież to jest koszt, jakieś dodatkowe 10E w produkcji.

U mnie produkcja o ile dobrze pamietam druga polowa 2015. Moze do anglikow wkladali ta tapicerke do konca?