Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, posiadam skrzynie automatyczna - problem z tym że jak ruszam miedzy 30-40 km/h przy zmianie biegu czuje takie jakby kopnięcie - szaprnięcie w tył nie wiem dokładnie przy którym biegu chyba przy wrzucaniu na 3, przy większej prędkości już prawie nic nie czuć i biegi zmieniają się płynnie. Problem jeszcze pojawia się gdy zatrzymuje się na dłuższa chwile na światłach i trzymam mogę na hamulcu i w pozycji D. jak puszczam hamulec auto nie jedzie i po chwili tez takie kopnięcie i rusza - bardzo denerwujące.... obecnie jak stoję na światłach to wrzucam N i jak chce jechać D i problem nie występuje... ale zastanawiam się czemu występuje jak trzymam nogę na hamulcu.

Jeszcze korzystając z postu nie chce zakładać 2go, w aucie wymieniłem czujnik temperatury silnika, bo temperatura wariowała i się wyłączał teraz wszytko działa ok tylko zastanawia mnie jedna sprawa po przejechaniu małej odlegości po podniesieniu maski jest wszytko dosc gorące czy to normalne ? jeżdzę w sumie dziennie na odleglosci 20 km do pracy i z powrotem. Ale planuje na wakacje wyjechać dalej i mam pewne obawy... płyn w zbiorniku wyrównawczym jest na stałym poziomie nic nie było dolewane... ale jeden króciec wyglada o tak https://imgur.com/muW7y3o .. i zastanawia mnie to czy poprzedni właściciel coś tam kleił albo to uszczelka ? Pozdrawiam serdecznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Automat-sprawdz ilosc oleju.

Grzanie - sprawdz termostat

To ze zdjecia - uszczelka do wymiany