Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

zastanawiam się nad doposażeniem samochodu w zaciski mperformencowe (big brake). Jednak na realoem nie znalazłem zamiennika i zaczęło mnie to dalej zastanawiać. Czy E90 xdrive posiada jakieś ograniczenia konstrukcyjne, które powodują niekompatybilność takich hamulców?

109c2e476bc2.jpg

W przypadku wybrania 300d (zamiast xd) takie hamulce są już dostępne w zakładce retrofit.

58aaabd43a8e.png

Opublikowano

Fizycznie będą pasować. Ale czy będzie to grało z elektronicznymi systemami Kontroli trakcji to nie wiem. Dodatkowo zwróć uwagę, że tarcza ma 338 mm średnicy,

jeżeli masz fabrycznie większe to ten zestaw nie jest fabrycznie dedykowany do auta. 335d i 335i też nie mają tych hamulców w opcji.

Jeżeli możesz gdzieś kupić taki komplecik w dobrej cenie to warto się zastanowić. Ale bardziej opłacalnym i przetestowanym rozwiązaniem jest zamontowanie

tarcz z mpakietu (nie m3) z serii f30 o średnicy 340 mm plus zaciski czterotłoczkowe 340, jest różnica w hamowaniu, a cena też jest znośna.

Jak podasz mi emaila to mogę podesłać kilka zdjęć jak to wygląda