Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, nie mogłem jakoś tego znaleźć.

Żeby było ciekawiej to od ponownego błędu „Błąd silnika. Moc ograniczona”. Auto zdecydowanie gorzej się zbiera jakby jeszcze mało było problemów. Zaczytałem dziś błędy z silnika i powoli tracę wiarę. Diagnostyka tego auta to piekło.

Błędy: 0x29F2, 0x3104, 0x29F5, 0x2A2D

Sprawdziłem na BMW check i nie bardzo co z tego rozumiem :lol:. Jest błąd wysokiego i niskiego ciśnienia, jak to w ogóle rozumieć..

Ktoś jeszcze pytał o usunięcie tego noxa. Wiec może powiem tak, zgrano mapę silnika, wykodowano NOXa i wgrano mapę od nowa. ECU nie bierze pod uwagę NOXa teraz. Sprawdziłem angielskim forum BMW i ludzie robią podobnie wiec ta metoda powinna działać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jeszcze czekam na wymianę 2 wtrysków. Miało być w tym tyg. ale nie wyszło.
Opublikowano
Ja jeszcze czekam na wymianę 2 wtrysków. Miało być w tym tyg. ale nie wyszło.

Ja jeszcze się wstrzymam, zanim ruszę wtryski za OEM gdzie wyjdzie mi 7 tyś, których nie mam :D to chciałbym się upewnić, że reszta działa poprawnie. Typu HFPP i LPP, świecie i cewki ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wykodowanie NOX-a nie naprawi wtrysków ani pomp/y paliwa, a z uszkodzonym NOX-em można jeździć tygodniami i nawet o tym nie wiedzieć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz samochód trochę dłużej to wyraźnie czuć kiedy nox włącza tryb uwarstwiony ;-)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale globalnie to niczego nie zmienia, 90% użytkowników N53 to motoryzacyjni ignoranci, a w przypadku aut nówek z salonu to pewnie z 99%. Oni trafiali do ASO albo na przegląd gwarancyjny co 30kkm albo jak im coś nawaliło.