Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e46 2.0d i jest tam wskaznik temperatury i nie wiem o co z tym chodzi za bardzo, bo czasem jak jade na autostradzie to wskazuje przy niebieskim polou a jak stoje to na polowie jest. Sa jeszcze takie klapki co sie otwieraja i zamykaja ale z tego co widze to sa zamkniete ostatnio i chlodnica zimna. faktem jest ze nie mam pokrywy pod silnikiem czy to moze cos przeszkadzac??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten wskaźnik jest bardzo nie precyzyjny. Ma być pion. Precyzyjnie temperaturę sprawdzisz w ukrytym menu. Test chyba 7.0. Instrukcja jak uruchomić test.

https://e46garage.pl/ukryte-menu-serwisowe-obc-w-zegarach-e46/

Jak nie trzyma pionu to do wymiany termostaty oba. Główny polecam z ASO, bo jest pełno na allegro co nie działają.

Opublikowano
u mnie jak sprawdzam to zero stopni pokazuje cos jest pewnie odlaczone gdzie jest ten czujnik zeby sprawdzic? moze sie odlaczyl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik jest pod kolektorem dolotowym, przy Twoich objawach termostat główny do wymiany - tylko oryginał, jeżeli masz termostat egr to do weryfikacji, ale polecam zaopatrzyć się w niego przed robotą - w tym przypadku kup behr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.