Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym poprawić jakość dźwięku w swoim aucie, na początek same głośniki, potem pomyślę o jakimś wzmacniaczu, w drzwi i na tylną półkę chciałbym wstawić jbl stage2 424, nie jestem pewien czy to dobry pomysł czy może poszukać jakiś głośników odseparowanych, z tego co wiem pod fotelami znajdują się głośniki 20cm, ale nie jestem pewien. Ogólnie to potrzebuje porady jakie głośniki kupić, zależy mi na tym żeby montaż był plug&play , budżet też jest ograniczony, ale i wymagania nie są wysokie. Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Żeby zamontować L7 muszę zmienić odrazu wszystko? Chodzi mi o to czy mógłbym np pozmieniać na razie te głośniki ktore są, czyli drzwi przód , tylną półka i pod fotelami? Z czasem ogarnę resztę. Jest różnica L7 lci a pre lci? Trzeba odrazu zmieniać wiązkę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz standardowe nagłośnienie czyli brak wzmacniacza to musisz wszystkie kable ciągnąć bo nagłośnienie idzie w tej chwili z radia.

Nawet jeśli zrobisz inne nagłośnienie to też tak będziesz musiał zrobić chyba że wzmacniacz uochniesz w schowku.

Lci czy Pre lci nie ma roznicy

Głośników w tylnych drzwiach nie musisz robić od razu ale od razu podciągnij kable

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Do L7 trzeba pruć całe auto niestety. Ja mam basic i nosi mnie żeby zrobić Hifi. Idzie wypatrzeć cały zestaw za 450 zł nawet. Przy hifi trzeba wyjąć fotele tunel środkowy i radio. Gość który to ogarnia za hifi bierze 400-500 zł, za logica 1-1.2k. Gdzie za logica trzeba dać 2k. Czyli masz hifi za 1000, logic za ponad 3000. Ale to wszystko zależy co kto uważa za dobre granie i kto ma jakie potrzeby. Dla niektórych logic jest mega przeciętny, a mnie już hifi zadowoli. Hifi masz plug and play tylko kable ze wzmacniacza musisz pociągnąć na subofery i do radia, glosniki masz P&P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zmieniłem z hifi na L7 i jest mega różnica, podejrzewam że większą niż że standardowego na hifi wiedz jak ktoś ma zamiar dłużej pojeździć to jest warto zainwestować

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy do montażu Logic 7 wymagane jest radio professional ?

Zastanawiam się nad montażem logic 7 ale mam radio business i kwestia czy będzie to z nim działać jak należy i czy są wszystkie odpowiednie wtyki

Mam dołożone głośniki w tylnych drzwiach oraz w desce ale mam HIFI z tym radiem business

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie działać.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!