Skocz do zawartości

Spalanie E39 523 2000r????????????!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

te pytanie napewno pojawiało się wielokrotnie chciałbym dowiedziec się ile pali (miasto, trasa) (benzyna, gaz) BMW E39 523 z końcówki 2000r zamieżam takie autko kupic i chciałbym wiedzieć czy mam je zagazować.

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Słuchaj, ja mam 528 a rózni się od 523 tylko tym, że jest inna wysokość zaworów - moja 2.8 pali benzyny 10, max 11 l na 100 km - gazu pali mi teraz 12 l/100 km....w zwiazku z tym ze jezdze dużo gaz mi się zwróci po niecałym roku...robię 35 tys. rocznie
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano

Dzis specjalnie dokonalem testu na 100km przy jedzie miejskiej w Krakowie. Troche korkow , troche swiatel , czesto mocno deptalem az wskazania wyszly poza skale ale po 99.2 km ogolnej jazdy podjechalem na BP i zalalem po korek 12.50 ltr. poprzednie lanie rowniez pod sam korek.

auto m.in posiada:

Wymieniony olej (10w60)

Filtr K&N umyty i nasaczony

Paliwo PB95 BP (WIELICZKA)

• Członkowie klubu
Opublikowano

W trasie 150-180 km/h 523 paliła mi 12 -12.5 l benzyny i dokładnie tyle samo paliła w mieście

Najmniej spalała w trasie 100-120 km/h - mieściłem się w okolicach 10 l

gazu na sekwencji powinna Ci palić 20% - 25% więcej

Pozdro

MarioBigRed

Opublikowano
Moja 523 w trasie jadąc do 100 km/h wskazuje 8-8,5 l przy prędkościach do 160 ok.9,5-10l a w mieście 9-10 litrów. Tak było do tej pory jednak na jesień spalanie podskoczyło i ponizej 10 nie schodzi.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
w mieście 10-11 a na trasie od 7 przy ok100km/h do ponad 20 przy 240km/h (zawsze podkreślam że prędkość według licznika) ale chyba tyle wyciąga bo instrukcja zakłada 238km/h