Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest ktoś w stanie nagrać lub objasnić jak powinna wyglądać prawidłowa praca sztangi turbo?

Ja mam taki przypadek, że gdy przekręcam kluczyki na zapłon sztanga idzie w dół i powoli wraca na górę, odpalam auto i znów idzie w dół ale zostaje i jak dodaje gazu to nie rusza się w ogóle.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zanim odpalisz silnik to podciśnienia masz tyle co w akumulatorze obok turbo więc nic dziwnego, że za chwilę powraca.
Opublikowano
Zanim odpalisz silnik to podciśnienia masz tyle co w akumulatorze obok turbo więc nic dziwnego, że za chwilę powraca.

Zapomniałem dodać, że na rozgrzanym silniku :oops:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałeś, że na zapłonie podnosi się, a po chwili opada. Jak silnik nie pracuje to nie wytwarza podciśnienia więc sztanga wraca do położenia początkowego.
Opublikowano
Napisałeś, że na zapłonie podnosi się, a po chwili opada. Jak silnik nie pracuje to nie wytwarza podciśnienia więc sztanga wraca do położenia początkowego.

a to normalne, że sztanga się nie rusza gdy dodaje się gazu?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Nie chce zakładać nowego tematu, więc odgrzeje kotleta.

Konkretnie chodzi o sztangę do E91 320d 184km silnik N47T. Potrzebowałbym orginalny nr części jak owy występuje? Mam możliwość dorobienie sobie, ale potrzebowalbym dokładne wymiary.

Jakby ktoś miał na sprzedaż chętnie kupię.