Skocz do zawartości

G30 restrykcje

tkwiat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 800
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

I tu zgoda. Modele M, PHEV i elektryki maja pierwszenstwo w „pozyskiwaniu” elementow wyposazenia. Natomiast to nie jest tak, ze marce zalezy bardziej na wyprodukowaniu aut z wiekszymi silnikami czy lepszym wyposazeniem.

Choc nie ukrywam, ze sam juz snulem takie teorie w momentach rezygnacji…

Bez adblue stanalby praktycznie caly transport w ue. Nie panikowalbym…

Tak się akurat składa że działam w transporcie i mogę Ci powiedzieć, że nie zdziwiłbym się jak zabraknie adblue. W kwietniu adblue w hurcie kosztowało 60 gr za litr. teraz płacimy 2 zł. W listopadzie ma być 3 zł. Co gorsza to na zamówienia już wprowadzili limity. Przedwczoraj miałem dostawę. Zamówione 4 tys ltr a przywieźli mi 2 tys.

Nie opłaca się produkcja adblue ze względu na wysoką cenę gazu i Czesi, Słowacy i chyba Niemcy skupują u nas ile wlezie

Dochodzą mnie również słuchy, że może nawet być problem z dostępnością paliwa pod koniec tego roku ale to nie wiem czy nie na wyrost obawy :?:

Tak na marginesie jakie macie zużycie adblue w G30, przy nowszych silnikach?

Ja w F10 przy 520d jak zalałem adblue do pełna to miałem na jakieś 12-15000 km. Zbiornik adblue był tam na 15 litrów o ile dobrze kojarzę.

Teraz mam Mercedesa i tutaj Niemcy poprogramowali to tak, że po zalaniu do pełna pokazało mi zasięg chyba 9000 km, ale zbiornik ma tutaj pojemność 33 litry :roll:

Witam,

ile czekaliście od chwili zamówienia auta na wyznaczenie daty odbioru auta/produkcji?

Samochód zamówiony na początku marca i odebrany na początku września, więc w sumie 6 miesięcy.

Niestety kolega, który zamówił 2 tygodnie po mnie poczeka przynamniej do kwietnia 2022, ze względu na wersję kombi (zaczęło się od brakujących siłowników do klapy), fotele komfortowe, HK, kamery 360 itd.

Generalnie niekończąca się historia...Ja miałem sporo szczęścia, jednak nie wybrałem foteli komfortowych oraz wersji kombi. HK, hamulce oraz kamery 360 są. Brakuje tylko ładowarki indukcyjnej.

Od razu była znana orientacyjna data produkcji?

Szczerze nie pamiętam, ponieważ w między czasie odbyłem kilkanaście rozmów z salonem. Coś kojarzę, iż na początku była mowa o tygodniu 30, a finalnie stanęło na 35. Na pewnym etapie zrezygnowałem nawet z HK, które na szczęście zostało zachowane :D Jak już pisałem wcześniej miałem sporo szczęścia, szczególnie, iż zależało mi na lepszym systemie audio.