Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Orientuje się ktoś z Was gdzie znajduję się wtyczka odpowiedzialna za podgrzewanie spryskiwaczy w BMW E39?

Co prawda w mojej E39 puki co wszystko z nimi jest OK, ale chciałbym uniknąć losu niektórych E39 które przez niesprawne podgrzewane spryskiwacze zjarały się :cry:

Przerabiał ktoś z Was taki temat? Znalazłem wtyczkę w okolicach zbiornika do intensywnego spryskiwania, wydaję mi się że to będzie to, ale nigdzie nie mogę potwierdzić tych informacji.

Czy może da się jakoś wyłączyć funkcję podgrzewania spryskiwaczy przez program?

1bdd3684c6362.jpg.html

acc6aed462a71.jpg.html

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale zdjęcia mi się nie pokazują jutro będzie akurat robił bunie więc Ci napiszę gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje żebyś go odłączył a przy okazji jeśli masz uszkodzony czujnik temperatury to on działa właśnie w taki sposób, że podgrzewa zbyt mocno i dlatego dochodzi do zapłonu.

Jeśli możesz to podeślij te zdjęcia mi na PW na zippyshare to sprawdzę i powiem czy to ta.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem czemu, ale zdjęcia mi się nie pokazują jutro będzie akurat robił bunie więc Ci napiszę gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje żebyś go odłączył a przy okazji jeśli masz uszkodzony czujnik temperatury to on działa właśnie w taki sposób, że podgrzewa zbyt mocno i dlatego dochodzi do zapłonu.

Jeśli możesz to podeślij te zdjęcia mi na PW na zippyshare to sprawdzę i powiem czy to ta.

Pozdrawiam

Wrzucam tutaj linki do zdjęć, nie wiem czemu odnośnik z poprzedniego posta nie działa :(

Czujnik temperatury zewnętrznej wymieniony na ori nowy, wiązka również sprawdzona jest okej, a odłączyć chcę profilaktycznie zapobiegawczo, gdzieś ostatnio widziałem post na grupie E39 na fb jak komuś się zjarało E39 :(

https://www106.zippyshare.com/v/rhjt4uws/file.html

https://www5.zippyshare.com/v/LdnXa4hX/file.html