Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Raczkuje dopiero w temacie BMW, i mam mały problem. Mianowicie zmieniłem głośniki w swoim E87 ze zwykłych na HI-FI. Oczywiście komplet, ale bez wzmacniacza. Wszystko grało jak trzeba dopóki nie podpiąłem subwooferów. Po podpięciu przestały grać fronty :? Bas jest super, ale chciałbym żeby było jak trzeba. Jest na to jakiś sposób? Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki :|
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
suby stereo byly w 2 wersjach. 2 i 4 pinowe. jesli miales w samochodzie 4 pinowe to musisz polaczyc w kostce kable, zeby graly na 2 piny. hi fi byly 2 pinowe.
Opublikowano
suby stereo byly w 2 wersjach. 2 i 4 pinowe. jesli miales w samochodzie 4 pinowe to musisz polaczyc w kostce kable, zeby graly na 2 piny. hi fi byly 2 pinowe.

Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Byłem w garażu i faktycznie, mój stary subwoofer ma 4 piny :shock: Może wiesz które kable muszę ze sobą połączyć albo gdzie mogę znaleźć opis tej wtyczki co dochodzi do subwoofera, żebym je dobrze połączył :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zadna filozofia. polacz sasiadujace piny ze soba. jesli dobrze pamietam to sa dwa kolory kabli. podlacz w miejsca gdzie masz piny w subach.
Opublikowano
zadna filozofia. polacz sasiadujace piny ze soba. jesli dobrze pamietam to sa dwa kolory kabli. podlacz w miejsca gdzie masz piny w subach.

Jutro będę z tym walczył w takim razie, dam znać jak poszło :) Bardzo dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

A radio kodowałeś? Czy tylko zmiana głośników?

Duża różnica czy kosmetyczna........Bo ja dołożyłem tylko wysokotonowe w słupki różnica ogromna i nie wiem czy jest sens zmieniać głośniki na te z hifi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

radio musi zostac tak jak jest. nie mozna kodowac hifi jesli nie ma wzmacniacza, bo bedzie za duzo wysokich tonow. pozostale glosniki warto zmienic. roznica jest bardzo duza miedzy stereo a hifi

tu jest schemat audio

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e87-118d-sha/wiring-functional-info/body/audio-video-telephone-navigation-most-ring/sound-output/top-hifi-speaker-system/kUGb33k

Opublikowano

Ja zmieniłem tylko głośniki i ze zmiany jestem zadowolony. Słychać różnice, dźwięk jest lepszy, pojawiło się więcej basu, i o to chodziło :) Radia nie kodowałem.

Strona niestety nie działa :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Link działa, ale jak nasz dostęp do newtis. Tak scaramanga musi wklejać screeny, zebys je zobaczył.