Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawia mnie rodzaj nawigacji w żony samochodzie. Nawigacja jest już w wersji z przyciskami koło idrive(menu,radio itp.)i nie otwiera się jak w przed liftach lecz jest wkomponowana permanentnie. Wersje nawigacji to biznes. I teraz moje pytanie czy przy tej wersji menu nie powinno wyglądać jak np. W E90 po lifcie(z rozwijanym menu na boku) Bo w żony modelu menu jest tak jak w wersji przed lift. Proszę o odpowiedz i dziekuje za zainteresowanie tematem.
"Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz taką przejściówke. Ogólnie sprawa ma się tak:

navi Business opcja 606

-Do 09/2009 był zwykły MASK, czyli mapy nagrywane na DVD. Ostatnia wersja map Businessa to 2019

-Po 09/2009 był CIC, czyli mapy na USB wersja MOTION, cały czas są aktualizowane

navi Professional opcja 609

-Do 09/2008 był CCC , czyli mapy na DVD. Ostatnia wersja map PROFESSIONAL to 2019

-Od 09/2008 był CIC, mapy na dysku wersja PREMIUM. Cały czas aktualizowane.

Skoro piszesz, że masz starą wersję na ekranie to masz MASK.

Opublikowano
Wszystko jasne. Wiec ma być tak jak jest, a do tego dowiedziałem się czegoś na przyszłość. Dziekuje za szczegółowe objaśnienie.
Opublikowano
W mojej wersji nawigacji profesional posiada większy monitor, a nie chce zmieniać gdyż jestem zwolennikiem pozostawania auta zgodnie z VIN.
Opublikowano

Trzecie zdjęcie to wersja profesional z największym ekranem. Ja mam biznes i dlatego nie chce zmieniać na powyższa.

https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-cic-professional-navigation-e81-e82-e87-e88-einbau-codierung/476085541-280-1302

Zastanawia mnie czy ewentualnie mogę zmienić sofy na nowszy mając hardware pod nowsza navi?

Wczoraj przypadkowo znalazłem ogłoszenie gdzie jest taka sama sytuacja jak u mnie czyli auto z początku 9.2008 i także nowa navi ze starym softem. Ogłoszenie poniżej:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-1-bogate-wyposazenie-xenon-navi-2-0d-143-km-ID6DQn6C.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic z tym nie zrobisz. Żeby przerobić to na CIC musisz przełożyć wszystko razem z ekranem , z tego co wiem. W CIC mapy nie są z płyty jak u ciebie, inne urządzenie inny ekran.
Opublikowano
W takim razie totalnie bezsensowne podejście BMW. Przez około miesiąc wprowadzają nawigację która wyglada jak nowa, ma nowy idrive, czytnik zewnętrznie wyglada jak do CIC (DVD z przyciskami na spodzie), a bebechy stare... Trudno trzeba żyć dalej :)