Skocz do zawartości

Niedziałająca tylna szyba

bedbet

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
U mnie zdarzało się, że tylna szyba poprostu się wieszała, czy to był syf, czy nieposmarowane uszczelki nie wiem, ale jak postałna słońcu to przechodziło. Wtedy warto posmarować silikonem lub wazeliną i może przejdzie. A w najgorszym wypadku może faktycznie silnik.

Dość standardowy problem, najczęściej pada w tym samym miejscu jak i u mnie, nie wiem czy tu jest jakiś dedykowany system do wrzucania zdjęć, więc zapodam na imgura:

SrPfhgY.png

i

nK524jM.jpg

Niestety to jest dość ciężka sprawa by ładnie naprawić, ja się bawiłem w jakieś zaprawki czy jak to nazwać, pochodziło miesiąć i walnęło znowu, potem kupiłem cały nowy mechanizm, ale jeszcze czeka w szafie na montaż, jestem leniwą kluską :<

Aaaaaa zapomniałem dodać, że ja mam PRZEDLIFT, niestety polift ma totalnie inaczej wyglądający mechanizm!

To zdjęcie NIE JEST moje, sam znalazłem szukając po necie, tutaj ktoś tak sobie "poradził":

SWXiQVB.png

ale sam nie próbowałem, więc zdania nie mam.

Z tego co mi wiadomo to właśnie prawy tył w przedliftach pada najczęściej, w sumie ciężko się dziwić bo ten element jest wyjątkowo beznadziejnie zaprojektowany, trochę wstyd dla "indzynierów" bmw.

• Zasłużeni forumowicze
Po 20 latach to nawet lusterko wewnętrzne ma prawo się zepsuć. Za 80 zł to można chyba zaryzykować zamiennik 2016PSG4 zamiast uprawiać "rzeźbiarstwo goowniane"

Po 20 latach to nawet lusterko wewnętrzne ma prawo się zepsuć. Za 80 zł to można chyba zaryzykować zamiennik 2016PSG4 zamiast uprawiać "rzeźbiarstwo goowniane"

Ze niby ja rzezbiarstwo uprawiam? :P W zasadzie to ciężko powiedzieć co lepiej, te zamienniki z alledrogo jakoś do mnie nie przemawiają, ale myślę, że to już kwestia gustu kto co lubi, jeśli można coś rozebrać i zrobić dobrze za darmo to w sumie czemu nie, ja sam zamówiłem oryginalną część z olx. Swoją drogą jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to "rzeźbiarstwo goowniane" jest raczej mało pomocnym wpisem tutaj :P Więcej porad, pomocy w rozwiązaniu problemów, mniej krytyki, zawsze możesz po prostu napisać, że dostępne są zamienniki, imho wystarczy. Pozdro :)

• Zasłużeni forumowicze
Masz rację, sorry, nie chciałem nikogo obrażać. Tak, po prostu, to zdjęcie z powiązanym drutem... Nie jestem zwolennikiem kleju i sznurka. Założyłem, że ten zamiennik może być właśnie poprawioną konstrukcją.