Skocz do zawartości

Koszty ASO

Adams16

Rekomendowane odpowiedzi

A co do Tucsona to nie mów mi o tym paskudztwie :D Wcześniejsze edycje wyglądały z zewnątrz w miarę ok, ale to co zrobili w najnowszej edycji woła o pomstę, ale to tylko moje osobiste odczucie, na żywo może wygląda trochę lepiej, ale nadal... :duh:

@Adams16, a czy robiłeś porównanie kosztów eksploatacji Tucson do X5 przy Twoim przebiegu. A pamietam ze robisz z 10-12tys rocznie i raczej stawiasz na benzynę. Tucson to ciekawa alternatywa dla X5 jeśli komuś wygląd odpowiada a wiadomo ze to kwestia gustu. Może komuś się przyda to porównanie. Ważne tez czy sprawdzałeś czy w Tucson mieści się komplet kół zimowych w bagażniku? Bo w X5 z tym może być różnie i X7 tutaj zdecydowanie lepiej wypada.

Tucson alternatywą dla X5? Przecież to są auta z zupełnie innych klas i przedziałów cenowych.

Przepraszam wszystkich zadowolonych użytkowników Tucsona :)

Ile zapłacę za OC+AC+GAP przy 11 latach bezszkodowej jazdy?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

A co do Tucsona to nie mów mi o tym paskudztwie :D Wcześniejsze edycje wyglądały z zewnątrz w miarę ok, ale to co zrobili w najnowszej edycji woła o pomstę, ale to tylko moje osobiste odczucie, na żywo może wygląda trochę lepiej, ale nadal... :duh:

@Adams16, a czy robiłeś porównanie kosztów eksploatacji Tucson do X5 przy Twoim przebiegu. A pamietam ze robisz z 10-12tys rocznie i raczej stawiasz na benzynę. Tucson to ciekawa alternatywa dla X5 jeśli komuś wygląd odpowiada a wiadomo ze to kwestia gustu. Może komuś się przyda to porównanie. Ważne tez czy sprawdzałeś czy w Tucson mieści się komplet kół zimowych w bagażniku? Bo w X5 z tym może być różnie i X7 tutaj zdecydowanie lepiej wypada.

Komplet zimowych nie wchodzi do bagażnika X5. Lepiej kupić Tucsona lub X7. W X7 bagażnik jest duży i można nawet butle z gazem zamontować a nadal opony zimowe przewieziesz.

BMFun dobrze mówi żebyś nie musiał potem opon u wulkanizatora na zimę zostawiać.

Komplet zimowych nie wchodzi do bagażnika X5. Lepiej kupić Tucsona lub X7. W X7 bagażnik jest duży i można nawet butle z gazem zamontować a nadal opony zimowe przewieziesz.

BMFun dobrze mówi żebyś nie musiał potem opon u wulkanizatora na zimę zostawiać.

Czy mogę się dowiedzieć o co chodzi z Tucsonem? Czy myślicie, że jestem tym co samym użytkownikom co się przesiada z Tucsona na X5 albo X7 a wcześniej z Corsy na X7? :mad2:

Ile zapłacę za OC+AC+GAP przy 11 latach bezszkodowej jazdy?

Tak około 5.678,34 zł.

Po jedenastu latach to bardziej 4980,67zł.

Dobrze, ze mozna sie dowiedziec wszystkiego w milej atmosferze :)

Chodzilo mi po prostu o orientacyjny koszt nie kalkulacje od agenta ;)

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze

Kolega podrzuca fajna promocje a tutaj narzekanie :-) zawsze można kupić na tyle a potem dopłacić tylko różnice.

Ja poprzednie BMW sprzedałem jak miał ponad 5 lat i 80tys przebiegu, a Niemcem nie jestem ;) a za 700zl było potem przedłużenie o 2 kolejne lata i 120tys.

• Zasłużeni forumowicze
Dobra oferta, brałbym jakbym już nie miał :)

Dla mnie 80k to na 5 lat nie do zrobienia :lol:

Ale za to „normę” paliwa wypalisz w 5 lat, czyli podobnie jak inni i fun z jazdy też podobny - mniej km ale intensywniejszy fun ;-)

• Zasłużeni forumowicze
Cyber Week Special w BMW Shop: BSI 5 lat/80000 km taniej o 30% w dniach 24-31/11

Prośba o link do tej oferty - nie mogę jej coś odnaleźć a jestem ciekawy jak to wyglada dla Mki.

https://www.bmw.pl/pl/shop/ls/dp/Service_Inclusive_pl

Wczoraj w ASO wykupiłem Pakiet Repair Inclusive - 4 lata / 200.000km i dostałem 10% zniżki do ceny w konfiguratorze więc coś jest na rzeczy.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17