Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie działa mi spryskiwacz przedniej szyby, to znaczy, jak odpalę samochód (i to tylko po odpaleniu) próbując od razu spryskiwacz, jest takie lekkie tryśnięcie :D i widać minimalnie płyn wychodzący z dysz oraz dźwięk pompy na ułamek sekundy i koniec, wycieraczki napierniczają i nic nie leci. Zaznaczę też że wcześniej od czasu do czasu się przetykało i działało, raz jak zadziało to wypryskałem cały płyn z nerwów z nadzieją dokładnego przetkania :x

Taki prosty wniosek że chyba jest zatkana pompa, szukałem w całym necie jak się dostać do niej i jest naprawdę słabo, mało tematów/zdjęć i filmików oraz te co są to nie wiem czy tyczą się mojej E87 i chciałem po prostu widzieć z góry co mam demontować, tylko nadkole czy również błotnik.

Jak się tam dostanę to myślałem o jej przetkaniu, albo od razu zakupić nową? z racji tego że koszt takiej pompki jest mizerny.

Macie jakieś doświadczenie z tym problemem? Proszę was o pomoc i jakieś rady.

Z góry dziękuję i czekam na jakąś odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początku to odepnij wężyk od spryskiwaczy na masce i psikaj . bo może same dysze są zatkane . Czy pompka pracuje cały czas czy tylko chwilę . Potem pozostaje wyjęcie zbiornika i samej pompki i pewnie zatkanego sitka .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup pompkę bonjak rozbierz i wyjdzie że to ona to będziesz miał, vhociaż problemem pewnie będzie glut na sitku. Błotnika nie trzeba rwać, ale nadkole i koła było by wygodnie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A czy ktoś wie jaką pompkę kupić bo są 3 do wyboru ? Dziś moja chyba wyzionęła ducha, a jak już się za to zabiorę to nawet jeśli jakimś cudem ruszy to i tak ją zmienię.