Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam zgniła mi koronka od abs chcę wymienic całą półoś na nową mam pytanie bo tych półosi jest tyle że nie wiem jaką kupić .ostatnie 7 cyfr vinu KZ15417.Chodz mi o lewy tył. ktoś podpowie? Edytowane przez marcink912
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kazdy zamiennik bedzie gorszy/mniej trwaly od ori, a koronki sie wymienia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do e90 jest tylko jeden rodzaj poniewaz tylko slabe wersje je mialy, wszystkie do 2.0, diesle i benzyny. Cokolwiek nie kupisz, bedzie pasowalo.
Opublikowano
Zamówiłem ta koronkę,półoś zresztą też jakby coś poszło nie tak.Będę robił to samemu i mam pytanie ponieważ jest to lewy tył a więc i wydech jest po lewej stronie nie będzie problemu z wyjęciem ?nie dość tego jest jeszcze to wzmocnienie te płaskowniki co idą z progów do tyłu mocowane .Moze ktoś opiszę co i jak?
Opublikowano
Koledzy w sobotę chcę się zabrać za wymianę tej półosi a dokładnie koronki abs .Podpowie ktoś co tam wszystko trzeba po odkręcać chodzi o lewy tył
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaczynasz od nakretki polosi. Jak pojdzie, jestes na dobrej drodze, obnizasz caly uklad wydechowy, odkrecasz polos od mostu, wybijasz poloske, jak pojdzie, jestes w domu, jak nie, skladasz wszystko bo nic bez specjalnego sprzetu nie zrobisz. To tyle.
Opublikowano
Dzisiaj przysłali półoś.Zamawiałem wedłóg OEM i w tej nowej półosi nie ma koronki abs.O co tu chodzi? Trzeba zamówić osobno,dziwne.Jak ostrzałem w samochodzie też nie widać aby była koronka ale myślałem że zgubiła i odpadła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No widzisz, ja tez sadzilem ze masz "koronke", wpisales w pierwszym poscie, ze zgnila, a jednak nie. Nie wszystkie 2.0 maja taki uklad. To czeka cie znacznie gorsza naprawa, musisz cale zawieszenie zdemontowac aby wymienic lozysko i czujnik. Kupa roboty.
Opublikowano
Miałem podłączoną inpe przejechałem się i w lewym tylnym kole są przekłamania prędkości może jest tam jakiś syf(rdza) i czujnik nie szczytuje poprawnie bo łożysko mi nie szumi cisza więc to dziwne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo to nie lozysko tylko czytnik abs zintegrowany z lozyskiem. Skorodowal/popekal i tyle.