Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Tydzień temu zakupiłem moduł iPod z okablowaniem oraz ipodem nano 4 8gb. Ucieszony szybką dostawą od razu pobiegłem do auta by odłączyć zmieniarkę a w jej miejsce wpiąć interfejs.

Po podłączeniu niemiło się zaskoczyłem gdyż ipod nie uruchamia się wraz z ccc.

Mam mp3, usunąłem wpis $672 gdyż nie mogłem dodać do FA +IPOD, CDC jest na "aktiv" a sprzęt nadal milczy. Inpa pokazuje, że sprzęt jest podłączony. Myślałem, że może być to wina przewodu, który może nie ładować ipoda lecz poprzedni właściciel sprzętu zapewnia, że ipod się ładował. Zauważyłem, że interfejs Alpine ma w gnieździe światłowodu i zasilania 4 piny a wtyczka jedynie 2 zasilanie i masa - dwa pozostałe pozostają nieużywane?

Podpowiedzcie proszę co jeszcze mogę sprawdzić bo witki mi już opadły.

Dzięki!

Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aktywuj w nawigacji wpis mp3 na activ

Jeśli to nie pomoże to dodaj do FA +KMP3 i zakoduj pustym man

IPod i nawigację kodowales pustym manem?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzięki za odzew.

Teraz po kolei co dodawałem:

+IPOD - przy czym musiałem usunąć wpis $672 (zmieniarka)

MP3 mam full, CDC aktiv.

Ipod nie jest zasilany, sama bateria ipoda jest już wyeksploatowana gdyż nie trzyma a sprzęt wyłącza się zaraz po odłączeniu od komputera czy ładowarki. Inpa wskazuje moduł jako "OKAY" w totalnej diagnozie. Zastanawia mnie fakt, że nawet bez kodowania ipod powinien wyświetlić napis bmw oraz ładować się - u mnie pozostaje on martwy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podejrzewam że ładowanie jest za słabe i nie wskrzesza twojego iPoda

Musial bym sprawdzić albo sam weź miernik i zobacz ile napięcia tam jest

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Witam

Nie będzie ci go lądowało ponieważ interfejs podaje napięcie ładowania 12V, a niestety od 4 generacji ipoda nano apple zmieniło napięcie ładowania na 5 V.

Będziesz potrzebować konwerter ja swój kupowałem na car tronic i wszyło mnie to gdzieś około 40 zł z przesyłka.

Opublikowano
Witam

Nie będzie ci go lądowało ponieważ interfejs podaje napięcie ładowania 12V, a niestety od 4 generacji ipoda nano apple zmieniło napięcie ładowania na 5 V.

Będziesz potrzebować konwerter ja swój kupowałem na car tronic i wszyło mnie to gdzieś około 40 zł z przesyłka.

Kolego, jesteś wielki! Dziś przyszedł konwerter i wszystko działa wyśmienicie. Dzięki wielkie!