Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PACJENT - E93 320d 2009r

Prośba o pomoc (chętnie zapłacę osobie która rozwiąże problem)

Zrobiłem 2 zczytywania błędów (screeny) – za pierwszym razem wyskoczyło ich 25!

Za 2gim razem (po skasowaniu i przejechaniu kilku kilometrów + rozgrzania silnika do 90st C) utrzymują się tylko 3.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć co może być przyczyną? Liczę na konkrety (jeśli chodzi o mechanikę to jeszcze daje radę – jeśli o elektrykę/elektronikę to jestem TOTALNYM LAIKIEM w tym)

Wszystko macie na screenach.

Dodatkowo mogę powiedzieć tyle że po normalnym funkcjonowaniu samochodu, po prostu nie chciał odpalić (kiedy chciałem wrócić od znajomych do domu) chechłał i chechłał ale nie chciał zaskoczyć, po resecie (odpięciu aku na 5 min) dalej było to samo, po 3H samochód normalnie odpalił i wróciłem do domu na kołach, następnego dnia znowu nie chciał odpalić. Po 2 tygodniach wchodzę do auta i odpala normalnie. WTF????

Dodatkowym problemem jest „domykanie elektroniczne” bagażnika (przez to nie mogę otworzyć dachu) ponieważ komputer widzi że bagażnik nie jest domknięty i dach się nie składa.

*wymienione siłowniki domykania – są 100% sprawne

*wymieniona „klamka” bagażnika – 100% sprawna

Życzę miłej zabawy w rozwiązaniu tego rebusa i płacę jak ZA PREZYDENTA!

POZDRAWIAM

ab3fc4c76a8536aamed.jpg

467db5f98816c15emed.jpg

2e6a7d3a9f0028afmed.jpg

fea278b8313c0e95med.jpg

1dcab30a208f41c0med.jpg

e15870d15d44867cmed.jpg

f8a7cdb1f1f23950med.jpg

7aeccf240ec17df7med.jpg

c175810b600108a1med.jpg

1d9f8ea80695cedbmed.jpg

1b2f55ef1c74510bmed.jpg

bcff7bd9d3b021a3med.jpg

5db7f86a63197a05med.jpg

fa8b4896681ca146med.jpg

4a508748b626637fmed.jpg

df9ac2a9ff07439fmed.jpg

Opublikowano
Zacznij od klemy IBS, problemy z napięciem tworzą różne kwiatki w BMW. Sprawdź na początek czy ją masz, bo błąd wskazuje na to, że jej nie ma/bądź komputer nie dostaje od niej sygnału. Kolejny błąd to tylna prawa lampa kierunkowskazu, prawdopodobnie żarówka, sprawdź czy działa. Ostatni błąd to czujnik airbaga, na początek sprawdź wtyczkę pod fotelem, w tym filmiku masz pokazane jak to wygląda:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A gdzie klema moze takie bledy generowac...

Zalane woda DDE.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od razu widac kto groszem nie smierdzi...naprawimy, priv :duh:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hej udało się usunąć usterkę?? Wiadomo co było jej przyczyną??? Niestety mam taki sam problem i szukam rozwiązania.

Szukałem na forum coś więcej na ten temat ale nic nie znalazłem.