Skocz do zawartości

Maty podgrzewania foteli , wymieniał ktoś ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sprawa wygląda tak że grzeja mi tylko oparcia w obydwu fotelach, natomiast podgrzewanie "4 liter" nie działa, nie wiecie ile kosztują takie maty podgrzewające, i jak sie je wymienia , bo ja słyszałem że wiąże sie to z wizytą u tapicera :?: Siedzenia mam M-technik Sportsitze

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
sprawa wygląda tak że grzeja mi tylko oparcia w obydwu fotelach, natomiast podgrzewanie "4 liter" nie działa, nie wiecie ile kosztują takie maty podgrzewające, i jak sie je wymienia , bo ja słyszałem że wiąże sie to z wizytą u tapicera :?: Siedzenia mam M-technik Sportsitze

Hej kujon... ja nie pomoge w zaden sposob ale.. dzisiaj pierwszy raz UZYLEM tego wynalazku jakim sa podgrzewane fotele.

BAJERA!!!! kilkanascie sekund 4 litery i plecy podgrzane elegancko. Naprawde super sprawnie w mojej E34 to dziala. Myslalem ze bedzie sie grzalo kilka minut... a tu takie mile zaskoczenie.

W zime na pewno bede grzal non stop ;D Jeszcze jakby kierownica byla podgrzewana ooooj...

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Dokladnie trzeba sie udac do tapicera te maty sa pomiedzi skora a gabka.Zabralem sie za to kiedys u mnie ale zrezygnowalem bo roboty masa a tapicer powiedzial mi ze za 50 zl to wymieni.Nie pamietam dobrze ale jak pytalem w ASO to powiedzieli cos okolo 280zl za mate ale dokladnie ceny nie pamietam.
Opublikowano
Dokladnie trzeba sie udac do tapicera te maty sa pomiedzi skora a gabka.Zabralem sie za to kiedys u mnie ale zrezygnowalem bo roboty masa a tapicer powiedzial mi ze za 50 zl to wymieni.Nie pamietam dobrze ale jak pytalem w ASO to powiedzieli cos okolo 280zl za mate ale dokladnie ceny nie pamietam.

jak trzeba skóre rozbierać to odpuszczam w takim razie , bo fotele sa w bdb stanie i nie mam zamiaru w nie integrować , nawet jeśli moje 4 litery miałyby na tym ucierpieć. :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Cześć,

jak jadę z pasażerem to włanczam grzanie fotela. Każdy mówi, że jest OK :cool2: Ja niestety nie mogę spróbować tej przyjemności, bo na fotelu kierowcy nie działa :cry2:

...tylko BMW
Opublikowano
Ja tego praktycznie nie używam ale wiadomo welur to nie skóra i tyłek tak nie marznie.

ja w coupe miałem welur i nie właczałem tego wcale , mimo że działało mi OK , w cabrio mam skóre i pierwsze spotkanie z nią zarówno w zimie jak i w lecie nie należy do przyjemnośći :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
Bede naprawial to niedlugo w moim aucie takze zdam relacje. Prawdopodobnie nie bedziesz musial kupowac nowej maty, tylko wystarczy naprawic stara mate. Wszystko bede robil sam, jedynie rozebranie fotela polece tapicerowi bo nie mam pojecia jak dostac sie do tego :shock:
Opublikowano
Bede naprawial to niedlugo w moim aucie takze zdam relacje. Prawdopodobnie nie bedziesz musial kupowac nowej maty, tylko wystarczy naprawic stara mate. Wszystko bede robil sam, jedynie rozebranie fotela polece tapicerowi bo nie mam pojecia jak dostac sie do tego :shock:

oki to czekam na relacje, ciekaww jestem tego naprawiania , bo 1 elektryk mi powiedział że sie tego nie naprawia, ale pewnie leniuch był i sie mu robić nie chciało

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
niechce zakladac nowego tematu, a mam takie pytanko... czy wiektos jaki jest koszt zalozenia takiego bajeru, do E36 (sedana), z welurami?

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
niechce zakladac nowego tematu, a mam takie pytanko... czy wiektos jaki jest koszt zalozenia takiego bajeru, do E36 (sedana), z welurami?
Sądzę, ze musisz poprostu zadzwonić do ASO i zapytac o ceny mat, bo to pewnie główny wydatek bedzie.. Reszta, jakies kabelki, włącznik itd to na jakims szrocie mozesz wyjąć z rozbitej :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam dwa fotele do sprzedania(szary welur) z podgrzewaniem więc może chcesz? :) A co do podgrzewania pleców to tak właśnie jest, u mnie w welurze tak było, w skórzanych fotel, u ojca w mondeo. Zawsze plecy grzeją, pewnie dlatego żeby nie ugotować sobie na twardo :P
Opublikowano
Ja mam dwa fotele do sprzedania(szary welur) z podgrzewaniem więc może chcesz? :) A co do podgrzewania pleców to tak właśnie jest, u mnie w welurze tak było, w skórzanych fotel, u ojca w mondeo. Zawsze plecy grzeją, pewnie dlatego żeby nie ugotować sobie na twardo :P
Ile chcesz? I czy to jest komplet tylko do instalacji czy czegoś jeszcze brakuje? W jakim stanie welur?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pasażera jest w idealnym stanie kierowcy ma troszkę zniszczony bok ok 2 cm długości i 1 cm szerokości jest brak szarej tapicerki i troche na boku oparcia juz material sie troche uszkodził i oparcie troszkę się rusza... Ale za to ma poduszkę w miejscu lędźwiowym którą można napompować żeby było wygodniej. Fotele są czyste i zadbane, jedyne zużycie naturalne. Najlepiej jakbyś sobie zobaczył te fotele. Proponuję 300zł za komplet. Fotele mają wszystko co potrzeba. Grzanie działa idealnie, fotele są z szynami więc nie ma żadnych problemów z montażem.
Opublikowano
pasażera jest w idealnym stanie kierowcy ma troszkę zniszczony bok ok 2 cm długości i 1 cm szerokości jest brak szarej tapicerki i troche na boku oparcia juz material sie troche uszkodził i oparcie troszkę się rusza... Ale za to ma poduszkę w miejscu lędźwiowym którą można napompować żeby było wygodniej. Fotele są czyste i zadbane, jedyne zużycie naturalne. Najlepiej jakbyś sobie zobaczył te fotele. Proponuję 300zł za komplet. Fotele mają wszystko co potrzeba. Grzanie działa idealnie, fotele są z szynami więc nie ma żadnych problemów z montażem.
Dzieki. Mój fotel kierowcy oprócz tego, ze ma troszke wykrzywione oparcie z jednego boku, to jest w stanie idealnym welur bardzo czysciutki i nie powycierany. A z tym oparciem to ciekawa historia byla :oops: W każdym razie do tego typu rozrywek polecam tylne siedzenie :roll2: A oparcie mam nadzieje w wolnym czasie wyprostuje.

Ciekawi mnie co jeszcze potrzeba oprócz foteli - czy jakas instalacja to jest pociągnieta, czy jakichs przekaznikow gdzies brakuje, co jeszcze dokladnie trzeba miec, zeby w aucie ktore takich grzanych foteli nie mialo je zainstalowac, którędy idą kable, etc..

Opublikowano

Witam

Kiedyś robiłem ową naprawę i nawet wszystko działa :) Autopsja z roboty dostępna jest tutaj :) Generalnie skórę ściąga sie łatwo, gorzej z jej ponownym założeniem bo trzeba mocno ją naciągać. Trochę czasu zabiera też rozkuwanie skobelków ale ogólnie to warto poświęcić temu parę godzin. :)