Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie! Autko które będę opisywał to e46 320cD 2005r, seryjnie 150 koni, aktualnie kopnięte na 202! Auto ma zaślepiony egr całkowicie, wyjęta jest chłodniczka, nie ma nic. Auto po wymianie pompy wody, termostat, koło pasowe, uszczelka kolektora, uszczelka pokrywy zaworów, nowy korek zbiorniczka z płynem, nowy króciec i mogłem czegoś jeszcze nie wymienić bo dużo tego było. Problem który mam to taki, że jechałem sobie ostatnio moim bumirem eleganckim i przy dociśnięciu gazu w podłogę na 3 biegu w momencie którym złapało mi turbo czyli jakieś 2300 obrotów, usłyszałem jakby trzask? No taki dziwny dźwięk, auto zwolniło, spadły obroty po czym wróciło wszystko do normy, w sumie to tak tylko myślałem, ale zauważyłem że teraz auto zbiera się jak turbina się załączy od 3000 obrotów i kopci na biało tylko jak się turbina załączy. Wiec pytanie moje jest następujące! Auto jak chodziło normalnie zbierało się od 2300obr teraz zbiera sie od 3000obr i kopci na biało tylko po załączeniu turba. Co mam zrobić, co naprawić, do czego zaglądnąć, jest ktoś w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam,

Barti

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie turbo puściło olej w wydech więc jazda nie jest wskazana.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Turbo się nie załącza, turbo chodzi cały czas. Tak jak wyżej do sprawdzenia turbo i do tego czasu raczej nie jeździj chyba że wiesz jak szybko zgasić rozbieranego diesla nim sam to uczyni.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)