Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem pare miesięcy temu e46 318i po swapie na m52b25 i na poczatku przez jakis miesiac chodzila dobrze, potem zaczely się problemy z gazem, strzelalo z wydechu i przerywało więc zostały wymienione wszystkie wtryskiwacze gazu i butla bo skonczyla się homologacja. Pojawił się nowy problem, gdy jade więcej niz 90km/h albo szybciej przyspieszam to na gazie zaczyna się dławić i go odcina i się przełącza na benzyne, każdy gazownik mówi że nic nie da się z tym zrobić...

Drugi problem na podłączonym przepływomierzu na benzynie chodzi jak trup, dławi go strasznie, na odpiętym jakoś chodzi i czy to na pewno przepływomierz. Komp wyrzuca błąd przepływomierza i jeszcze elektrozaworu vanosa

Filmik niżej co się dzieje na benzynie z podpięta przepływką i po przełączeniu na gaz

Co będzie najlepsze, wstawić taki silnik jak był w orginale czy próbowac to uratować bo szczerze to nie mam już do tego siły.

Opublikowano

Ruszałeś coś ostatnio przy układzie chłodzenia ? Sprawdzałeś jaka masz temperaturę na reduktorze ?

Miałem ostatnio podobna sytuacje u siebie w m54 że przełączało mi auto na benzynę bo miałem zapowietrzony układ po wymianie termostatu. Po odpowietrzeniu jest wszystko git, wiec możesz spróbować u siebie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być parownik zapowietrzony i go płyn nie ogrzewa . Zatkany filtr gazu . Albo zwykły ręczny zawór w butli nie odkręcony . Pozostałe problemy to widać z vanosem .
Opublikowano
Parownik jest zamontowany nad lewym wahaczem i zastanawiam się czy to może mieć jakieś znaczenie, jak dla mnie to dziwne miejsce do zamontowania parownika, i może powietrze go ochladzać.
Opublikowano
Odpowietrzyłem układ i chodzi, tylko jak jest klima wyłączona, jak ja włączę to jakby płyn gdzieś uciekał i znowu jest mało w zbiorniczki wyrównaczym, dzięki za pomoc majstry