Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oceniamy najtańsze 545i E60. W dodatku od handlarza który na sprowadzeniu z DE i opłaceniu (z dopiskiem w papierach jako uszkodzony) i nawet naprawie silnika, jeszcze w tej cenie zarobi. Szkody są. Nie jest bezwypadkowy. Ma wielokolorowy przód, i moim zdaniem prawy tył również.

Lp. 	Data zapłaty akcyzy. 	Numer identyfikacyjny pojazdu VIN albo numer nadwozia, podwozia lub ramy. 	Marka i model samochodu. 	Pojemność silnika. 	Rok produkcji. 	Stan techniczny.
1 	2021-01-05Z 	WBANB31000B077937 	BMW 545 	4398.0 	2003 	uszkodzony

Jesteś świadom po ile takie w całości chodzą w DE?

PS. W grudniu to jeszcze chociaż historyjka o doktorze z Berlina była. :) I te rejestracje fałszywe... Myślałem że ludzie już się na to nie nabierają. A jednak.

Opublikowano
Oceniamy najtańsze 545i E60. W dodatku od handlarza który na sprowadzeniu z DE i opłaceniu (z dopiskiem w papierach jako uszkodzony) jeszcze w tej cenie zarobi. Szkody są. Nie jest bezwypadkowy. Ma wielokolorowy przód, i moim zdaniem prawy tył również.

Lp. 	Data zapłaty akcyzy. 	Numer identyfikacyjny pojazdu VIN albo numer nadwozia, podwozia lub ramy. 	Marka i model samochodu. 	Pojemność silnika. 	Rok produkcji. 	Stan techniczny.
1 	2021-01-05Z 	WBANB31000B077937 	BMW 545 	4398.0 	2003 	uszkodzony

Jesteś świadom po ile takie w całości chodzą w DE?

PS. W grudniu to jeszcze chociaż historyjka o doktorze z Berlina była. :) I te rejestracje fałszywe... Myślałem że ludzie już się na to nie nabierają. A jednak.

Czyli kolejny, co biega z telefonem i nagrywa filmiki prezentując auto w lesie krętacz...Dzięki! :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja pójdę pod prąd.

Nie znam jej, nie oglądałem, to nie moja rodzina.

ALE...

Ale mam wrażenie, że ta sztuka pomimo wad chyba jeszcze rokuje.

A w pełnoletnim E60 V8 4.4 - to już naprawdę dużo.

PS.

Jakiś tam czas temu pomagałem szukać E60 V8 4.4.

Skończyło się wtedy na R6 3.0d, bo nie znaleźliśmy w budżetowych E60 ani jednej sztuki, która nie byłaby na ostatniej prostej do huty...

Zdekodowany VIN: WBANB31000B077937

Type NB31

Model 545i

Market Europe

Development Code E60

Chassis Sedan

Steering left

Doors 4

Engine N62

Displacement 4.40 l

Power 245 kW

Drivetrain Rear-Wheel Drive

Transmission automatic

Color Silber-grau Metallic - A08

Upholstery Leder "dakota"/schwarz - LCSW

Manufacturer BMW AG

Production Plant Dingolfing, Germany

Production Date 2003-11-05

Options

205 Automatic Transmission Automatic Getriebe

217 Active Steering Aktivlenkung

229 Dynamic Drive Dynamic Drive

319 Integrated Universal Remote Control Integrierte Universal-fernbedienung

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

430 Interior And Exterior Mirror Packa Innen- Und Aussenspiegelpaket

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

456 Comfort Seats, Electric. Adjustable Komfortsitze Elektrisch Verstellbar

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage

508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)

522 Xenon Light Xenon-licht

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

563 Lights Package Lichtpaket

587 Lt/aly Wheels/double Sp. 116 W Runflat Lm Raeder Doppelsp.116 Mit Notlauf.

606 Navigation System Business Navigationssystem Business

607 Teleservice Preparation Teleservice Vorbereitung

638 Car Telephone Professional Autotelefon Professional

676 Hifi Loudspeaker System Hifi Lautsprechersystem

698 Area-code 2 Area-code 2

6UA Preparation For Navigation System P Vorbereitung Fuer Navigationssystem

785 White Direction Indicator Lights Weisse Blinkleuchten

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung

8SB Country Spec. Release Of Telematic Laenderspez. Telematikfreisch.

8SC Country Spec. Release Of Teleservice Laenderspez. Teleservicefreisch.

8SP Cop Control Cop Steuerung

loynbOI.jpg

PdQOU5w.jpg

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Moderatorzy
Opublikowano

Opony Zeetex w 545i :mad2:

Felgi to samo :mad2:

Zobacz z bliska jak pojedziesz ten przód, bo coś mi nie gra.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli kolejny, co biega z telefonem i nagrywa filmiki prezentując auto w lesie krętacz...Dzięki! :)
Pretensje raczej miałbym bardziej do siebie niż do sprzedawcy. Wszystko masz przed oczami. Jeśli jesteś rzeczywiście zainteresowany V8 w E60, a nie tylko popytać, to na forum mamy kolegę który niedawno przechodził przez zakup takiego.
Opublikowano

Auta nie bornie... ale zdjęć jest sporo+ film, sporo komentarzy, a w sumie nikt nie napisał nic konkretnego.

Tradycyjnie ocena auta na podstawie ceny i opon :)

Wbrew opiniom "fanów marki" naprawdę mało które BMW 15+ lat jest warte jakiekolwiek sensowne pieniądze.

Zazwyczaj wszyscy przekonują się o tym jak próbują sprzedać swoje oczko w głowie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie żartuj sobie, nikt nie ocenił auta nikt nie jest wróżką, czego się spodziewałeś? Nikt go nie oglądał a do dyspozycji mamy zdjęcia to i tak dużo info wyszło.

Napisałem fakt o felgach i oponach, a ty to powiązujesz ze stanem auta.

Może handlarz na boku opchnął fabryczne koła i wrzucił te śmieci na auto. Kto wie.

Opublikowano
Auta nie bornie... ale zdjęć jest sporo+ film, sporo komentarzy, a w sumie nikt nie napisał nic konkretnego.

Tradycyjnie ocena auta na podstawie ceny i opon :)

Wbrew opiniom "fanów marki" naprawdę mało które BMW 15+ lat jest warte jakiekolwiek sensowne pieniądze.

Zazwyczaj wszyscy przekonują się o tym jak próbują sprzedać swoje oczko w głowie.

zgadza się. cena za powyższe auto nie jest specjalnie wygórowana - przyznaję, ale błagam - ile ma kosztować 18letnie e60 bez mpakietu? ni to klasyk, ni swieże auto. 50tys i więcej można dać, ale za auto z topowym wyposażeniem z końca produkcji.

Mimo wszystko ten egzemplarz odpada, chociażby dlatego, że sprzedający deklaruje bezwypadkowosc samochodu na aukcji, a z krętaczami interesów się nie robi.

Opublikowano

Kurde, miałem się wypowiadać w temacie mojej BMW ale nie wytrzymuję :)

Napisałem fakt o felgach i oponach, a ty to powiązujesz ze stanem auta.

Może handlarz na boku opchnął fabryczne koła i wrzucił te śmieci na auto. Kto wie.

"Może" kupiłem opony, bo stare były już szroty? Nie wpadłeś na to? A tak było - zbieżność dzięki rozwalonym wahaczom była umowna więc zostały wymienione opony na "w miarę świeże" oraz zrobione zawieszenie oraz geometria czy tam zbieżność (aż tak się nie znam - w każdym razie auto prowadzi się jak powinno). Który HANDLARZ NAGRYWAJACY WIDEO W LESIE KRĘTACZ TAK ROBI? ;)

Ponadto, samochód kupiony został od osoby z Berlina (jak wspomina u góry Użytkownik), która jest do dziś lekarzem. 1x wystawiłem auto z tą informacją ale aby nie być wrzuconym do jednego wora z handlarzami Mirkami, usunałem tą informację. Po co się godzinami tłumaczyć ludziom, które i tak nie kupią samochodu a chcą tylko wszczynać temat do sporu. W briefie jest adnotacja o właścicielu, ten, który przyjedzie oglądać, sam się przekona :)

Bezwypadkowość? Oczywiście. Czy lakierowany element po odpryskach czy korozji na rantach to od razu wypadek/szkoda calkowita? Był lakierowany lewy błotnik przedni oraz tylne nadkole prawe (2 Lakier, ok 200 mikronów). Czy na 18 latka to coś dziwnego? Zderzaki też macie pomalowane wtórnie, są w świeżym lakierze... źle? Jedźcie do Radomia albo Gubina, gdzie Wasz miernik przestanie pokazywać skalę - wtedy docenicie proste i równe auta z normalnymi śladami eksploatacji ;) P.S. Dla tych co narzekają na zdjęcia i wideo, na las, na cenę :) Ludzie, ten samochód 18 lat jedzi po drogach i ma 333KM mocy - jak chcecie nowy i bez wad to kupcie sobie 520i w szmacie, na 20" felgach - bo to auto mogło służyć tylko do toczenia ;) mój egzemplarz jeździł i dawał frajdę i po tylu latach dalej wygląda super, nie jedno E60/E61 przerobiłem i mam odniesienie co do stanu tych aut.

P.S.2 Handluję, nagrywam wideo i robię dużo zdjęć aby nie było rozczarowania na miejscu - kto chce być robiony w ch... niech jedzie do miejscowości w/w ;) Pozdrawiam i zapraszam na oględziny, szukającym nowej E60 z v8 pod maską kieruję do Giełdy Klasyków, tam za 60 tyś może coś kupicie, chyba, że 2 lakier bez demontażu elementów bedzie dla Was przerażeniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie denerwuj się.

Parę postów wyżej pisałem - że moim zdaniem - ta sztuka ROKUJE.

BTW.

A że rynek mamy - jaki mamy - Radomie, Gubiny i inne Zwolenie dały się ludziom ostro w kość - więc zaczęli się przed tym bronić.

A że wiedza słaba, do tego młodzi niecierpliwi i mało pokorni - więc wiedzę czerpią z PejsBuka i TwojejRury ...

I zamiast zaczerpnąć wiedzy u fachowca - to pokupowali se czujniki lakieru i machają nimi po podwórku.

I od jakiegoś czasu mamy sytuację odwrotną - złomy zrobione na częściach w kolor często idą jako dziewice, a samochody po często niewielkich szkodach są wrzucane do wora z napisem "wyyebane i wyklepane przystanki".

Bo grubość powłoki grubsza...

I naprawdę nie rozumieją, że grubsza warstwa dość często oznacza naprawę powierzchowną po drobnej szkodzie.

Wiadomo - ta wersja ma swoje zalety, ale też ma swoje wady.

Niestety klient docelowy, którego rzeczywiście stać na to auto - najczęściej szuka ślicznotki, a młodzi gniewni (których najczęściej na utrzymanie tego auta absolutnie nie stać) - szukają nie wiadomo czego.

Faktem jest, że tą 545i malował lakiernik ignorant, mógłby to pocieniować i nie byłoby to tak widoczne na zdjęciach, ale nie martw się, są jeszcze tacy co umieją myśleć.

Myślę, że i ta sztuka znajdzie swojego kierownika.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Nie denerwuje się nad wyraz ale nazywanie mnie krętaczem w lesie sporo rozmywa się z prawdą, którą serwuję na zdjęciach i wideo. Puenta taka, że najlepsze oferty to te z 5 zdjęciami na krzyż, świeżo po myciu auta na bezdotyku, z brudnym wnętrzem, bez opisu oferty (tylko podstawowe wyposażenie zaznaczone z automatu) :)

Kolory dobierali jeszcze niemieccy lakiernicy, naprawy nie były wykonywane w PL. Szczerze, to w rzeczywistości naprawdę nie ma się czego czepiać - być może aparat/monitor tak oddaje obraz. Widuje się znacznie gorzej pomalowane auta na drogach ;)

Aha, jeszcze co do tego lasu... :D Na kanale na YT można oglądać inne wideo nagrywane z podwórka oraz z LASU. Stwierdziłem, że nagram to auto w mniej ruchliwym miejscu aby chociaż w miarę możliwości dać posłuchać i tak juz cichej jednostki napędowej z fabrycznym wydechem... Dla chętnych mogę zrobić kolejny materiał przy samej drodze, pośród szumu innych aut :) Tylko potem nie krytykujcie, że nagrane w zgiełku ruchu ulicznego żeby ukryć jakieś wady :roll:

Pozdrawiam.

• Moderatorzy
Opublikowano
Oszczędź mi tych wywodów, odniosłem się do śmieciowych opon, które są zamontowane do 545i, a ty książkę już napisałeś.
Opublikowano

Nie wchodź w wątek o tym BMW to sobie oszczędzisz wywodów Panie Maruda.

Jak już kupisz ode mnie to auto to zakładaj nawet slicki, będzie mi to obojętne. Na razie poza kołami i oponami nie widzisz nic innego więc może powinieneś zostać moderatorem działu Giełda/Koła?

• Moderatorzy
Opublikowano

Jak zostanie ogłoszony plebiscyt to się może zgłoszę.

Opchnąłeś te fabryczne koła, nie mów, że nie :D

Opublikowano
A ten znów o tych kołach :roll: zdjęcia z zakupu auta do wglądu na miejscu ;) niestety, na tych Alu, na których dalej to auto stoi