Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Sorry za amatorskie pytanie, ale nie mogę się doszukać w sieci.

Kupiłem do swojego touringa belki dachowe oryginalne, próbuje je zamontować, wszystko jest git, ale nie mogę dopasować pozycji na relingach.

W książce jest napisane, że powinno być oznaczenie na relingach, ale tam nic nie ma, relingi są czyściutkie.

Znalazłem nad drzwiami takie wgłębienia zarówno przód jak i tył i zamontowałem tak, ale te belki są mega wysunięte do przodu - aż dziwnie to wygląda.

Macie może jakieś podpowiedzi? Może jakąś fotę z zamontowanymi belkami na waszych E61? Albo coś ze standardowej dokumentacji/linki? Nie wiem na ile to jest krytyczne, żeby było dokładnie, ale zakładam, że masa musi się rozkładać odpowiednio.

Prośba o podpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wysunięte do przodu?

Przejrzyj moja galerie, gdzieś powinny być foty z thule boxem, później przezucilem się na thule belki

Pierwszą montuje z przodu zaraz za mocowaniem reling tym który pionowo wychodzi na wysokości drzwi z przodu

Drugi na maksa z tyłu pod mocowanie dachboxa

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zakładam tak, żeby mi się bagażnik otwierał, bo mam chyba największą możliwą trumienkę Thula, wychodzi, że nad słupkami akurat, mocowania w boxie nie są ruchome, więc innej możliwości raczej nie ma.

0cVHF2o.png