Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, czy ktoś sam podja sie wymiany skorodowanych tylnych przewodów hamulcowych? czy duzo z tym roboty i jest bezproblemowe dojscie ? jakie kupic przewody? na jakie wymienić? na alegro znalałem komplet miedzianych na tył za 140 zł do samodzielnego układania i zginania albo oryginalne uzywane w dobrym stanie nie skorodowane. pozdrawiam :)
Opublikowano

Przewody tylko nowe, żadnych używanych.

O ile dobrze pamiętam to przewody idące od pompy abs do tyłu są w kilku częściach, jeśli mówimy o przewodach "sztywnych" i nie trzeba wymieniać wszystkich ,bo te pod osłonami zapewne są w dobrym stanie

Nie określiłeś ,które odcinki chcesz wymienić.

Jeśli zrobisz to na przewodach miedzianych to będzie łatwiej, ale mniej estetycznie.

Generalnie dużo zabawy z wymianą.

Opublikowano
chodzi mi o przewody sztywne tylne reszty nie widziałem bo sa pod plastikami ale podejzewam ze tylko tylne sa do wymiany. zastanawiałem sie czy trzeba cos rozbierac zeby założyc nowe przewody np bak albo cos innego
Opublikowano
Koroduje ostatni pakiet przewodów. Łączone są pod tyłkiem kierowcy. Oe kosztują swoje i są stalowe. Można zrobić ładnie bez sciągania baku. Tylko przychodzą w rolce i mechanik do dziś wyzywa :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest taki majster co na youtube pokazuje jak te przewody wymienić na kostce pod domem. :lol: